Index Vakbarát Hírportál

Késsel, darázsirtóval és gumikalapáccsal támadta le az apját

2019. szeptember 6., péntek 10:13

Késsel, darázsirtóval és gumikalapáccsal támadta le az apját.  A Tolna Megyei Főügyészség előre kitervelt emberölési kísérlet miatt emelt vádat az apjára támadó 19 éves lány és a lány anyja ellen. A két nő tavaly ősszel egy bölcskei családi házban, a saját otthonukban esett neki a férfinek. Az ügyesség szerint azt nem lehet tudni, hogy mitől romlott meg az apa a lány viszonya. Aznap, amikor megtámadták a férfit, békülés ígéretével hívták haza az apát, aki ekkor már nem élt együtt a két nővel. Meglepetést ígértek neki, az anya befogta a szemét, amíg a lánya előbb egy késsel nyakon szúrta, majd darázsirtóval arcon fújta. Amikor a férfi menekülni próbált, a felesége egy előre kikészített gumikalapáccsal fejbe ütötte. Az apa így is el tudott menekülni, lánya ezután több utcán át üldözte, felesége pedig autóval eredt a nyomába, és fékezés nélkül el is ütötte, amikor utolérte. A férfi előbb a motorháztetőnek, aztán a szélvédőnek csapódott, végül az útszéli árokba esett. Felesége és lánya anélkül távozott a helyszínről, hogy ellenőrizték volna az állapotát, ezért az ügyészség társtettesként mindkettejüknek fegyházbüntetést kért. (Ügyészség)

Szeméremsértő taxist hallgatott ki a rendőrség. A BRFK XV. kerületi kapitányságán hallgatták ki azt a férfit, aki a Csővár utca és a Szántóföld utca sarkán félreállva a rendőrség közleménye szerint "szeméremsértő módon" viselkedett, még múlt hét vasárnap. A környéken lakóknak tűnt fel a taxis viselkedése, volt aki videóra is vette és a felvételt megosztotta az interneten. Mások kérdőre vonták a sofőrt, aki ezután távozott a helyszínről. A nyomozók a szemtanúk és a videó segítségével azonosították a taxit vezető 42 éves B. Attilát, aki egyelőre szabadlábon védekezhet. (Police.hu)

Megszökött a börtönből, saját magát buktatta le. Vádat emeltek egy 41 éves hódmezővásárhelyi férfi ellen, aki tavaly ősszel a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben ült, amikor egy szükséges orvosi beavatkozás miatt három napra elhagyhatta a börtönt. Bár a férfi megjelent a kórházban, a betervezett műtétjére mégsem került sor. Ezután tíz napig volt szökésben, ugyanis amikor vissza kellett volna térnie a börtönbe, a hódmezővásárhelyi buszpályaudvaron úgy döntött, Gyula helyett inkább Budapest felé veszi az irány és megpróbál külföldön munkát találni. Interneten fel is vette a kapcsolatot egy munkaerő közvetítő céggel, akiknek az iratait is elküldte. Ezután a cég leegyeztetett vele egy németországi munkát. Azonban amikor a férfi a német munka reményében kiérkezett a Keleti pályaudvarra, a közvetítőcég kisbusza helyett a rendőrség várt rá. Ha beismeri a szökést, megúszhatja a dolgot elzárással, ha tagad, akkor végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza az ügyészség. (Ügyészség)

Mellkason rúgta, majd fejbe szúrta haragosát. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés megalapozott gyanúja miatt nyomozott egy 21 éves jobbágyi férfi ellen, aki előbb megrúgott, majd fejbe szúrt egy másik férfit. A megtámadott férfi a kórházban belehalt a sérüléseibe. A támadó elleni nyomozás vizsgálati szakasza lezárult, az iratokat a rendőrkapitányság átadta az illetékes ügyészségnek. (Police.hu)

Egy évtizede körözték, most elkapták. A Pest megyei rendőrök elfogtak egy 47 éves férfit, aki ellen tíz éve elfogatóparancs volt érvényben. A férfit azért körözték, mert egy kábítószeres vétség miatt korábban jogerősen kiszabott börtönbüntetését nem kezdte meg.  Az akció sikeréhez három különböző rendőrségi csoport és osztály nyomozóinak együttműködésére volt szükség. A nyomozók a budapesti férfit előállították. (Police.hu)

Rovatok