Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely konkrétumokkal hívja megint főpolgármester-jelölti vitára Tarlóst

2019. szeptember 11., szerda 14:27

Útszéli zsarolásnak tartja és a leghatározottabban visszautasítja Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje, hogy a kormány azzal próbálja megfélemlíteni a fővárosiakat, hogy ha nem a jelenlegi főpolgármester, Tarlós István nyer az októberi önkormányzati választáson, akkor érvényét veszíti a Budapest-megállapodás.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a napokban ugyanis arról beszélt, hogy a tavaly év végén

a kormány és a főváros között született megállapodását Orbán Viktor magánemberként kötötte meg, és ha nem a Fidesz jelöltje nyer, akkor semmissé válik.

Karácsony Gergely arra biztatja a  budapestieket, hogy ne engedjenek a zsarolásnak. Szerinte a kormánynak ugyanis nem azért kell Budapestet támogatnia, mert a főváros a Fideszre szavaz, hanem azért, mert az a nemzet fővárosa, idézte Karácsonyt az MTI.

Közben az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje ismét vitára hívta Tarlós Istvánt. Karácsony Gergely Facebook-oldalán kért egyértelmű választ a felkérésre. Szerinte ugyanis a főpolgármester eddig homályos válaszokat adott.

Kedden az Index megkérdezte Tarlós Istvánt a vita lehetőségéről, de a főpolgármester némileg sejtelmesen válaszolt: 

Hát persze! Nincs több válaszom most erre.

– mondta, amit akár szarkasztikus megjegyzésként is lehetett értelmezni. Néhány órával később az ATV híradójának viszont már egy kicsit bőbeszédűbben nyilatkozottigaz, itt sem adott egyértelmű választ:

Én csak arról értesültem tegnap hogy általában egy ilyen vita lehetőségét vetette fel valaki érdekes körítéssel. Én már korábban is azt válaszoltam, hogy elvileg ilyet lehet mérlegelni, most csak annyit mondtam ugye, amennyit most is tudok mondani, hogy persze, de hát a másik térfélen pattog a labda. Gondolom, hogy van valami elképzelésük, hogy ezt mégis hogy képzelik, milyen feltételekkel, azon kívül, hogy ülve, állva, fekve, élve vagy halva, mert ennél többet nem hallottunk.

A főpolgármester valószínűleg a vita körülményeinek pontosítását várta kihívóitól, melyeket most meg is kapott. Karácsony Facebook posztjában ugyanis konkrétumokat is megjelölt: 

Tarlós korábban egyébként ugyanebben a témában azt nyilatkozta, „operettalakításokban" nem venne részt, de egy olyan vitát nem zárna ki, amelyen „előre meg nem beszélt témákról face to face egymást kérdezzük"

Rovatok