Index Vakbarát Hírportál

Fideszes képviselő: Karácsony alkalmatlan, mert lopni sem tud

2019. szeptember 12., csütörtök 12:10 | aznap frissítve

Óvatlanul őszinte nyilatkozatot tett Zugló fideszes önkormányzati képviselője, Kovács Balázs, amikor azt taglalta a Pest Srácoknak, miért nem látja megfelelőnek Karácsony Gergelyt a főpolgármesteri posztra – szúrta ki a 24.hu. 

„Karácsony Gergely alkalmatlansága abban is kimerül, hogy ő arra is alkalmatlan, hogy ilyen, hogy mondjam, a... egyéni vagyonosodás célját szolgáló tevékenységet végezzen”.

A beszélgetés Karácsony Gergelyt érintő részeiben (az érintett mondat 31.35-nál látható) Kovács a riporterekkel mindvégig az ellenzéki főpolgármester-jelölt alkalmatlanságáról beszélget. A problémás kijelentés előtti utolsó kérdés arról szól, hogy "ha elfogadjuk Tarlós istván tézisét, hogy Karácsony nem becstelen, csak tökhülye, akkor hogy kerülnek oda (az önkormányzat közelébe) ezek a gyanús, az alvilághoz fűzhető arcok"? Erre válaszul Kovács Balázs a szerinte MSZP-s irányítás alá került kerületi városüzemeltetési cégről magyaráz, majd jön az idézett kijelentés.

Hogy Kovács – aki képviselősége mellett a Fővárosi Kéményseprűipari Kft. (FŐKÉTÜSZ) vezérigazgatója is – ebből a szempontból alkalmas lenne-e a főpolgármesteri posztra, az a nyilatkozatból nem derült ki.

Rovatok