Index Vakbarát Hírportál

Zakatol a kampány: Puzsér feljelentette Berkit

2019. szeptember 13., péntek 15:50

A rendőrséghez fordult és feljelentést tett Puzsér Róbert stábja, mert szerintük a főpolgármesteri kampányba hirtelen berobbanó Berki Krisztián illegitim módon jutott a hivatalos jelöltséghez szükséges aláírásokhoz, írta a Magyar Hang.

A lap szerint Puzsérék már korábban is aggályaikat fejeztek ki, ezt pedig számokkal is alátámasztották. Arra hivatkoztak, hogy a Sétáló Budapest csapata 125 pultozó aktivistával, 8 helyszínen, összesen 920 pultórában gyűjtötte az ajánlásokat, szám szerint 6316-ot.

Tapasztalataik szerint Berki Krisztián és – ahogy ő hivatkozik rájuk – „modellhadserege” alig pultozott, nagy átlagban körülbelül napi egy-másfél órát gyűjtötték az ajánlásokat, ami 16 nappal és a leadott 10 000 ajánlással számolva óránként 417 aláírást jelent. Márpedig ez a szám szerintük teljesen irreális, totálisan abszurd.

A feljelentést ismeretlen tettes ellen tették Puzsérék, választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés vétségének gyanúja miatt.  A feljelentéssel együtt a Fővárosi Választási Bizottságnál is fellebbezést nyújtottak be.

Rovatok