Index Vakbarát Hírportál

Kampányban gyorsan felfesti a zebrát az önkormányzat, főleg, ha egy momentumos előtte odafestett egy sajátot

2019. szeptember 14., szombat 17:24

Szemző Áron, a Momentum budakeszi képviselőjelöltje egy 3D-s zebrát festett szerdán a helyi iskola elé, Facebook-oldalán azt írta, hogy "egy hete adták át az új iskolát Budakeszin, amihez sajnos egyáltalán nem vezetett zebra", ezért döntött úgy a csapatával, hogy akcióba lép. Az önkormányzattal nem egyeztetett. Aztán a következő posztjában azt is írta, hogy "én nem önkényesen jelöltem ide ki egy gyalogátkelőt, itt ez már megtörtént régebben, én csak meghallottam a budakesziek szavát, felgyorsítottam a folyamatot és cselekedtem a lakók érdekében". 

Mivel a zebra nem szabályos, és nem hivatalos, ezért valószínűleg rongálásnak minősül, mint azt az Azonnali videójában az önkormányzat embere magyarázta.

Az önkormányzat napokon belül lépett, és máris felfestette a szabványos, hivatalos zebrát, derül ki a Momentum posztjából.

Szemző a következőket fűzte hozzá: "Az önkormányzat azt mondja, a zebrát amúgyis felfestették volna napokon belül. A mai napon ez meg is történt, örülök, hogy segíthettem. Több, mint 5 éve van itt buszvégállomás, eddig nem volt zebra. Rendben van ez így? 5 éve van itt bölcsőde, eddig nem volt zebra. Rendben van ez így Szeptember 2-án átadták az új iskola épületet, zebra ekkor sem volt. Rendben van ez így? Biztos, hogy eddig nem volt szükség gyalogátkelőre, ha itt óriási az autós és a gyalogos forgalom is?"

Rovatok