Index Vakbarát Hírportál

Nagykállón folytatná a volt érpataki polgármester

2019. szeptember 14., szombat 10:36

Független helyi képviselőkánt indul - írja a Népszava, és videócsatornákon fejti ki a véleményét a város állapotairól.

A Népszava helyszíni riportja szerint Orosz Mihály Zoltán volt érpataki polgármester független képviselőjelöltként indul Nagykállón az önkormányzati választáson. Érpatak (vagyis az egykori Hugyaj) éppen Nagykálló és Újfehértó között fekszik, gyakorlatilag szomszéd település.

Orosz Mihály Zoltán korábban  a radikális javaslatairól, az úgynevezett érpataki modellről, illetve izraeli politikusoknak (Benjamin Netanjahu és Simon Peresz) öltöztetett bábuk szimbolikus felakasztása miatt vált ismertté. 

A volt polgármester 2018. március 25-én az érpataki időközi polgármester- és képviselőválasztáson vesztette el a hatalmát, akkor az egyetlen kihívója, Nagy Imre Attiláné győzte le. A Népszava úgy tudja, hogy a volt polgármester fontolgatta, hogy visszatér érpatakra, de végül csak egy helyi képviselői posztért száll ringbe.

A Népszava szerint a politikus az utóbbi időben a Nagykállói Civil Kontroll, valamint a Nagykállói Civil Kontroll Ügyfélszolgálat és Jelzőrendszer címeken posztol videókat Nagykállóról. A videókból úgy tűnik, hogy a volt érpataki polgármester kifogásolja, hogy juhász Zoltán a város fideszes polgármestere hogyan tart fogadóórát. Az Alfahír nevű portál is visszatérően kritizálja a városvezetést, például itt.

A Népszava azt tapasztalta, hogy a visszásságokat videózó politikust nem fogadják szívesen Nagykálló, elsősorban romák lakta városrészein, így a Gödrökön, a Temetősoron, a Kiskállón és a Kuvuki-földön.

Rovatok