Index Vakbarát Hírportál

Puzsér Orbán-fotó miatt álzöldezi Karácsonyt

2019. szeptember 16., hétfő 13:30

„Álzöldek régen és most” – írta ki Puzsér Róbert a Sétáló Budapest Facebook-oldalára.  A függetlenként induló főpolgármester-jelölt – aki végül távol maradt az ellenzéki előválasztástól, mert szerinte az eleve egyértelműen Karácsony Gergelynek kedvezett – egy fényképet posztolt, annak bizonyságául, hogy aki kerékpározva zöldet hirdet, az nem feltétlenül híve a környezetvédelemnek:

Kétségtelen, Puzsér Róberttel gyors kereséssel nem bukkantunk kerékpáros fotóra, ami ezek szerint a zöld ügyek iránti elkötelezettség bizonysága.

Igaz, egy olvasó arra hívta fel a figyelmet, hogy két éve Puzsér egy autó marketingkampányában vett részt. A csak dízel- és benzinmotoros autót nagyra dicsérte, szerinte ezzel a típussal „érkezett meg az automobilizmus a 21. századba.”

Kik voltak Orbán mellett?

Ami Orbán Viktor kerékpározó fotóját illeti, a bal szélen Illés Zoltán áll, a második Orbán-kormányban környezetvédelmi államtitkár volt, a harmadikban a paksi atomerőmű bővítésének ellenzése miatt már nem került pozícióba, már nem parlamenti képviselő, leginkább a Ligetvédők melletti állásfoglalásáról és a rendőrrel szembeni fellépéséről lehet emlékezetes az utóbbi években.

A kép jobb szélén Ungár Klára, aki 1990-ben a Fidesz listavezetője és főpolgármester-jelöltje volt – akkor nem közvetlen választással, hanem a közgyűlés szavazata alapján volt elnyerhető a pozíció. 1993-ban kilépett a Fideszből és az SZDSZ tagja lett. A közgazdász polititikus – jelenleg a Szabad Emberek Magyarországért egyesület elnöke – egy cikluson át az SZDSZ parlamenti képviselője is volt.

Deutsch Tamás nem távolodott el a párttól, bár a napi politikából már kimarad az első Orbán-kormány sportminisztere, aki 2009 óta a Fidesz képviselője az Európai Parlamentben.

Rovatok