Index Vakbarát Hírportál

Ebben a kampányban is a bevándorlókkal riogat a Fidesz

Kampánynapló - szeptember 17.

2019. szeptember 17., kedd 13:47

Újabb fejezetéhez ért a kormánypárti sajtó által kirobbantott "illegális adatgyűjtés"-gate. Míg a VIII. kerületi választási bizottság eleget tett a Fidesz–KDNP kérésének, és két, feltételezésen alapuló újságcikk miatt elmarasztalta Pikó Andrásékat, a Fővárosi Választási Bizottság megváltoztatta a határozatot.  Az FVB-ban egyhangúan megállapították: a VIII. kerületi választási iroda csupán két, feltételezéseken alapuló újságcikk miatt még nem mondhatta volna ki, hogy jogsértést követett el Pikó stábja. További részletek itt.

Minden "valóban ellenzéki" erő képviselői jelezték már részvételi szándékukat - közölte Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője.Hangsúlyos témáik között említette a környezetvédelem ügyét, jelezve, programjukat az önkormányzati kampány során elemenként mutatják be, pártlogók nélküli, egységes fellépéssel. A névválasztásról szólva elmondta, a dália egyszerre jelképezi az őszt, a nőiséget, az örömet és a színességet. (MTI)

A XVIII. kerületben Szarvas Attila Sándor – aki civil kapcsolatokért és egyházügyekért felelős alpolgármester, illetve fideszes képviselőjelölt most is – olyan szórólapokat készített, ahol a neve mellett feltűnnek az alábbi logók is a jobb alsó sarokban: Fidesz, KDNP, XVIII. kerület. Most kiderült, hogy ez törvénysértő

Lang Zsolték szerint már megvolt ez az ötletük és nem az összellenzéki jelölt ötletét nyúlták le. A II. kerületben kedvezményes mélygarázsos parkolást ígért a helyieknek az ellenzék jelöltje. Mindazoknak, akik a Mammut környékén tapasztalható beruházások miatt évek óta szívnak a parkolással. Az önkormányzat most azt állítja, hogy ez a kedvezményes parkolásos ötlet már rég megfogalmazódott bennük, tehát szó sincs arról, hogy az ellenzéki jelölt ötletét nyúlnák. Részletek itt. 

Niedermüller Péter ellenzéki polgármesterjelölt azt ígéri, hogy megválasztása esetén az önkormányzat növelni fogja a VII. kerület zöldfelületeit, korlátozza az átmenő forgalmat, javít a parkolási helyzeten és ráveszi a kormányt, hogy sorolja a kiemelt kórházak közé a Péterfy Sándor utcai intézményt.

"Egy tipikus fideszes mutyi forgatókönyvének összes elemét látni lehet a fővárosi patkánymentesítésre kiírt közbeszerzési pályázatnál és az ügyben Tarlós István főpolgármester minden megnyilvánulása hazugság volt" - jelentette ki Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje. Trippon Norbert, a Fővárosi Önkormányzat Közbeszerezési Bizottságának szocialista elnöke közölte, a testületet "nagyon durván becsapták", ezért kezdeményezi a bizottság rendkívüli ülésének összehívását az ügy tisztázása érdekében. Tarlós István belső vizsgálatot indít a fővárosi patkánymentesítés közbeszerzési eljárása ügyében. A Fidesz szerint Karácsony "megint csak saját alkalmatlanságáról állít ki bizonyítványt: egy olyan közbeszerzést támad, amelyet ő maga is megszavazott és részt is vett a patkányirtással megbízott cég kiválasztásában." További részletek itt

Az ellenzék bevándorláspárti polgármesterjelöltjei nagy veszélyt jelentenek a településekre - jelentette ki a Fidesz-frakció szóvivője. Halász János úgy fogalmazott: az októberi önkormányzati választás tétje különösen nagy a magyar településeknek, a bevándorláspárti európai baloldal ugyanis minden szinten ki akarja építeni a hálózatát a tagállamokban. 

Rovatok