Index Vakbarát Hírportál

Fideszes képviselőjelölt kérhette a Bombától, hogy perelje az ellenzéki Bomba Gábort

2019. szeptember 18., szerda 14:39

Néhány napja kiderült, hogy egy magánszemély panaszt tett a szekszárdi összellenzéki polgármesterjelölt, Bomba Gábor kampánya miatt. Nem elég, hogy Bomba Gábor a saját nevével kampányol, még plakátjainak színösszeállítása is a Bomba! energiaital arculati elemeire hasonlít, sárga és fekete. A helyi választási bizottság elutasította a magánszemély panaszát. 

Mint kiderült, a Bomba! energiaital-gyártónak is írt valaki egy levelet, amelyben a cég figyelmét felhívta arra, hogy Bomba az ő márkanevükkel kampányol, és hogy esetleg jogi útra terelhetnék az ügyet.

A 444.hu nyilvánosságra hozta a levelet, amelynek aláírásából kiderült, hogy a levelet író magánszemély Horváth István fideszes parlamenti képviselő munkatársa, aki maga is elindult a kampányban. Móra Viktória Szekszárd 9. választókerületének fideszes jelöltje.

„Figyelmébe szeretném ajánlani az Éljen Szekszárd Egyesület facebookra feltöltött képeit. A 2019-es önkormányzati választásokkal kapcsolatosan az ellenzéki összefogás szervezete hirdeti magát Bomba Gábor polgármesterjelölttel. Amennyiben a márkanevet jogszerűen használják, kérem tekintse levelemet tárgytalannak. Ha mégis jogszerűtlen lenne, kérem tegyék meg a jogi lépéseket. 

Üdvözlettel: Móra Viktória”

Megkerestem telefonon Móra Viktóriát, hogy ő írta-e a levelet, kérdésemre annyit mondott, hogy nem kíván nyilatkozni az ügyben.

Rovatok