Index Vakbarát Hírportál

Hvg.hu: Leváltják a gyöngyöspatai iskola igazgatóját, aki egy 11 éves diákot bántalmazott

2019. szeptember 24., kedd 06:37

Hivatalosan kedden válthatja le a tantestület annak a gyöngyöspatai általános iskolának az igazgatóját, aki egy 11 éves diákot bántalmazott, írja a Hvg.hu. A lapnak Léder Tamás – aki egy romák felzárkóztatását segítő tanodát működtet a településen – is megerősítette az információt. 

Az igazgatót azután váltották le, hogy egy édesanya rendőrségi feljelentést tett ellene a 11 éves fia bántalmazása miatt, illetve a hatvani tankerülettől kérte eltávolítását. Az anya elmondása szerint az igazgató a szeme láttára bántalmazta a fiát, aki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett. A látlelet szerint a gyerek nyakának mindkét oldalán vérömleny és bevérzés volt látható. 

A tankerület vizsgálatot indított az ügyben, ám ennek eredményéről a lap nem kapott hivatalos tájékoztatást. Így az egyelőre kérdés, hogy az igazgató végleg távozik-e az iskolából, tanárként maradhat vagy esetleg áthelyezték máshova.  A fiú édesanyja hétfőn a Hvg.hu-nak azt mondta, az új vezető bemutatkozott neki.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen nyomoz testi sértés gyanúja miatt, az anya legutolsó információja szerint az ügyet az egri kapitányságra helyezték át, egyelőre nem hallgatták meg őket.

Rovatok