Index Vakbarát Hírportál

Kampány közben ÁSZ-vizsgálatot kezdeményezett a kormány a szegedi uszoda ügyében

2019. szeptember 25., szerda 07:34

Vizsgálatot kezdeményezett az Állami Számvevőszéknél a Miniszterelnökség Szeged önkormányzatával szemben a fedett uszoda építése kapcsán – tudta meg a Délmagyarország.

Szeged a Modern Városok programban összesen 16,2 milliárd forintot kapott a fedett uszoda építésére, ebből 12,1 milliárd forint idén érkezett meg a Botka László vezette önkormányzathoz.

Az ÁSZ-vizsgálatot a tárca szeptember 11-én kérte.  

Az ÁSZ a hír megjelenése után közölte, hogy megkapta a Miniszterelnökség kezdeményezését a szegedi uszodaépítéssel kapcsolatban és "értékeli a megkeresésben foglaltakat".

Az ÁSZ közleményében azt is hangsúlyozta, hogy az  Állami Számvevőszék az Országgyűlés legfőbb pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerve, amely a feladatait a vonatkozó törvények, illetve a Parlament döntései, határozatai alapján végzi. "Az ÁSZ nem végez rendkívüli ellenőrzéseket, ugyanakkor a megkereséseket, kezdeményezéseket minden esetben jelzésként kezeli, ellenőrzései tervezése során azokat a kockázatelemzési rendszerébe beépíti, figyelembe veszi és hasznosítja. Az ÁSZ a vonatkozó törvényi előírásoknak megfelelően az ellenőrzéseit nyilvános ellenőrzési terv alapján végzi" - írták. 

Rovatok