Index Vakbarát Hírportál

Karácsonyék feljelentést tesznek a hangfelvétel miatt

2019. szeptember 26., csütörtök 14:55

Kivágom őket, mint macskát szarni

– jelentette ki Karácsony Gergely azoknak üzenve, akik megpróbálják őt megfélemlíteni. Az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje az őt támogató pártok képviselőivel eredetileg Hende Csaba hazaárulóztatásáról tartott sajtótájékoztatót, ám arról csak néhány percben esett szó. Ehelyett kiderült: Karácsony feljelentést tesz reggel kiszivárgott hangfelvétel ügyében.

Már titkosszolgálati eszközöket is bevetnek, de engem nem tudnak megfélemlíteni. Az ellenzéki egységet sem tudják megosztani.

– jelentette ugyanis ki Karácsony arra a kiszivárgott hangfelvételre reagálva, amelyen a zuglói szocialistákkal való konfliktusairól és a fővárosi jelöltállításról tett súlyos kijelentéseket.

Megírtuk, nyár közepén, a második előválasztást követően készülhetett a felvétel, amelyen Karácsony Gergely az MSZP meghatározó politikai erőivel, elsősorban a zuglói alapszervezettel kialakult, végletekig elmérgesedett viszonyról beszél. Karácsony az Indexnek már délelőtt azt mondta, a hangfelvételen valóban az ő hangja hallatszik, de nem tudja beazonosítani a szerinte feltehetően – mivel gyerekzsivaj van a háttérben – manipulált hanganyag miatt a magánbeszélgetést.

Olyan állítások is vannak benne, mint hogy:

 Az egyik utolsó kérdésre Karácsony Gergely azt mondja:

A hangfelvételen még az is hallható, hogy a kérdező Tóth Csabára, az MSZP zuglói elnökére, a választókerület egyéni országgyűlési képviselőjére kérdez rá, akiről Karácsony azt mondja, hogy mindig is mérges viszonyban álltak, de ez a kapcsolat „politikailag le volt dugózva”. Ezután, nem tudni, hogy megvágva vagy egyben hangzik-e el a következő kérdés-válasz:

– Igaz, hogy megfenyegette a családodat?

– Ne viccelj. Többször.

Karácsony az Indexnek tagadta, hogy Tóth Csaba valaha megfenyegette a családját. A főpolgármester-jelölt szerint ő soha nem mondott ilyet, egy zuglói gazdasági szereplőre utalt, nem Tóthra, az pedig sosem volt titok, hiszen az egyetlen eszköze mindig a nyilvánosság volt a védekezésre, de többen és többször is megfenyegették őt és családját Zuglóban. Karácsony biztos benne, hogy nem mondott olyat, hogy Tóth Csaba fenyegette meg.

Karácsony a sajtótájékoztatón arról is beszélt, 

szerinte a felvételt törvénytelenül rögzítették és hozták nyilvánosságra, ráadásul manipulálták is, kivágtak részeket, de csak olyanokat, ami a Fidesznek káros lenne.

Azt is elmondta, szerinte semmi olyan nem hangzik el a felvételen, amiről korábban nyilvánosan ne beszélt volna már

Azt továbbra sem tudta felidézni, mikor történt a beszélgetés, de azt mondta, biztosan magánbeszélgetésről van szó, ezért feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a felvétel készítése és kiszivárogtatása miatt. Szerinte a támadások csak őket erősítik, és azért erősített rá ezekre a Fidesz, mert „már csak néhány ezer szavazat van” közte és Tarlós között.

A Karácsonyt indító pártok képviselői, a momentumos Soproni Tamás, a DK-s Gy. Németh Erzsébet, a szocialista Molnár Zsolt egyaránt támogatásukról biztosították a jelöltet, és azt mondták, az ellenzéki egységet nem sikerült megtörni.

Rovatok