Index Vakbarát Hírportál

Határozatban ítélte el a szombathelyi közgyűlés Hende Csaba hazaárulózását

2019. szeptember 26., csütörtök 14:16 | aznap frissítve

A szombathelyi közgyűlés határozatban ítélte el Hende Csaba hazaárulózós performance-át, írja a Nyugat.hu.

Mint megírtuk, Hende Csaba egy hétfői fideszes kampánygyűlésen Nemény Andrásról, az ellenzéki pártok polgármesterjelöltjéről beszélt, aki állítása szerint Brüsszelben egyeztetett arról, hogy hogyan lehetne migránsokat hozni Szombathelyre. Hende ezután arra biztatta hallgatóságát, hogy mondják csak ki nyugodtan hangosan: az ilyen ember hazaáruló. 

Az ellenzék több sajtóközleményt is kiadott az elhangzottakkal kapcsolatban, Koczka Tibor, a Fidesszel szembefordult alpolgármester sajtótájékoztatót is tartott arról, hogy Hendének nincs helye a közéletben, írja a Nyugat.hu.

Az esetről a szombathelyi közgyűlés csütörtöki ülésén is szó volt, ahol az év elején az ellenzék átvette a hatalmat a közgyűlés fölött. A képviselők arról vitatkoztak, hogy ki mit mondott pontosan, és hogyan kell értelmezni Hende szavait. Végül a közgyűlés 12:8 arányban elítélte Hende megnyilvánulását.

A határozat szövege szerint

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése kinyilvánítja, hogy a politikai gyűlöletkeltés és uszítás valamennyi formáját, így különösen a Dr. Hende Csaba által 2019. szeptember 23. napján elmondott beszédben foglaltakat elutasítja, egyben tagjai kinyilvánítják arra irányuló szándékukat, hogy a városi közéletben egymás méltóságának, valamint az alapvető emberi értékek tiszteletben tartása mellett kivannak politizálni.

Rovatok