Index Vakbarát Hírportál

A maraton miatt a rakpartot és a hidakat, Bryan Adams kedvéért a Hősök tere környékét zárják le

2019. szeptember 28., szombat 08:21

Három nagyobb lezárás is lesz Budapesten a hétvégén: a SPAR futóverseny miatt mindkét nap lesznek lezárások, szombat este Bryan Adams Hősök terei koncertje miatt lesznek korlátozások, vasárnap pedig a rózsaszínbe borult Lánchidat zárják le. Mondjuk a részleteket.

Bryan Adams egy kétórás show-val lép fel szombat este a Hősök terén (előzenekar: Wellhello). A rendezvény alatt a kisföldalatti sűrűbben közlekedik, de éppen a Hősök tere megállónál a tömeg miatt korlátozás várható: a metró nem áll meg minden alkalommal az állomáson. Az autóval érkezőknek a szervezők a P+R parkolókat ajánlják, de vidékről érdemes inkább vonattal menni: aki így tesz, 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt kap, ha a retúrjegyet a program helyszínén valamelyik információs pontban lebélyegezteti (a kedvezmény jegykiadó automatából, illetve elektronikus úton nem érvényesíthető).

A koncert miatt forgalomkorlátozás lesz az Andrássy út Hősök teréhez közeli részén és a Dózsa György úton, a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között. Változik a 20E, a 30-as buszcsalád, a 105-ös és a 979-es busz, valamint a 75-ös troli útvonala is. Részletes információk a bkk.hu oldalon.

SPAR Budapest Maraton miatt szombaton és vasárnap is lesznek lezárások. A futóversenyt szombat reggeltől a budai és a pesti rakpartok, valamint délután négy és öt között a Lánchíd és a Szabadság híd és környéke forgalmának korlátozásával rendezik meg. Vasárnap reggel, délelőtt és kora délután a budai és pesti rakpartokat, a Lánchidat, a Szabadság hidat és a Szentendrei út belső sávját is lezárják., a lezárt szakaszokon a korlátozásokat a futók elhaladása után fokozatosan oldják fel. A BKK kéri, hogy aki teheti, válassza a kötöttpályás közlekedési eszközöket, elsősorban a metróvonalakat.

Vasárnap a mellrák veszélyeire hívják fel a figyelmet az Egészséghíd nevű rendezvénnyel, amelynek leglátványosabb elemeként a résztvevők a rózsaszínűre kivilágított Lánchídon kelnek át ismét. Ehhez lezárják a Lánchidat vasárnap kora este, várhatóan hat órától fél nyolcig. Emiatt a 16-os és a 16B autóbusz rövidített útvonalon – pesti vonalszakaszát nem érintve – a Clark Ádám térig közlekedik, a 105-ös busz pedig a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon halad át Buda és Pest között. A budai Vár ebben az időszakban a belváros felől csak a Széll Kálmán tér felől érhető el tömegközlekedéssel.

(MTI)

Rovatok