Index Vakbarát Hírportál

A Pepsi tiltakozik: engedélyük nélkül tették fel a logójukat egy Fidesz-közeli rendezvényre

2019. szeptember 28., szombat 09:18 | aznap frissítve

Győrben az egyik fideszes önkormányzati képviselőjelölt családi cége tart szombaton az illető körzetében egy Lagzi Lajcsis, Bódi Csabis, Curtises kampányrendezvényt, amin fellép ő maga meg Borkai Zsolt, a fideszes polgármesterjelölt, mégis azt állítják, ennek semmi köze a kampányhoz. Cserébe rátették a meghívóra a Pepsit és a Tuborgot, a két cég viszont erről semmit nem tud, nem akarják semmilyen, politikához kapcsolódó rendezvényhez sem a nevüket adni. A HVG információi szerint a Pepsi megteszi a szükséges lépéseket, a Carlsberg belső vizsgálatot indít, a Fidesz szerint nekik semmi közük az egészhez. Bohócműsor, egész napos szórakozás!

A HVG cikke szerint „jogosulatlanul csalogatják Pepsivel és sörrel a népet a győri fideszes rendezvényére”, a két nagy cég csak a hvg.hu-tól tudta meg, hogy világmárkáit engedély nélkül használják a győri rendezvény reklámjain, ahol Lagzi Lajcsiékon kívül csak két fideszes lép fel. A „Gyárvárosi nyárbúcsúztató” nevű szombati rendezvényt Hajtó Péter, győri fideszes képviselőjelölt családi cége, a Hafe Hungary Kft. szervezi, a helyszín pedig Hajtó választókerületében van. Az ingyenes eseményen a képviselőjelölt mond köszöntőt és ott lesz plgármesteri minőségben Borkai Zsolt, az újrainduló fideszes városvezető is.

A meghívókon nincs feltüntetve pártkötődés, arra csak a fideszesek naranccsal nyomott neve utal, ott van viszont a Tuborg és a Pepsi logója. A hvg.hu megkereste a két céget, ahol azt mondták, nem is tudtak arról, hogy  felhasználták a termékneveiket. „A Pepsit forgalmazó Magyarüdítő Forgalmazó Kft. a rendezvényen semmilyen formában nem lesz jelen és azt semmilyen formában nem támogatja” politikai pártot közvetve sem támogatnak.

A Pepsi logó a „Gyárvárosi nyárbúcsúztató” városi közösségi rendezvény plakátján az engedélyünk nélkül jelent meg, ezért megtesszük a szükséges lépéseket.

A Tuborg gyártója, a Carlsberg tudta, hogy lesz ez a nyárbúcsúztató, a rendezvény politikai kötődését azonban nem: „Csakhogy a rendezvénnyel kapcsolatban előzetesen társaságunkhoz érkezett információs anyagban közvetetten sem szerepelt utalás annak politikai színezetére” – válaszolták a hvg.hu állítása szerint a kérdésükre.

Vizsgálatot indítunk annak feltárására, hogy védjegyünk hogyan kerülhetett az említett meghívóra, egyben felszólítjuk a rendezvény szervezőit, hogy a „Tuborg” márkajelzést a szórólapról azonnal hatállyal távolítsák el

– tették hozzá.

A szervező fideszes képviselőjelölt Hajtó Péter szerint ők hiba nélkül jártak el, a cégekkel kötött éves vendéglátói keretszerződés miatt kifejezetten ki kellett tenniük a logókat, ez csak egy kulturális rendezvény, de most azért a „későbbi alaptalan feltételezések elkerülése miatt” eltávolították az összes logót a reklámokból.

A hvg.hu megkereste a győri polgármesteri hivatalt és a városi Fideszt is, mindkét helyen azt hangsúlyozzák, hogy nem ők a szervezők, semmi közük a rendezvényhez.

Rovatok