Index Vakbarát Hírportál

Szélviharral támad a hétfő, 80-90 km/órás szél is lehet

2019. szeptember 29., vasárnap 20:22 | aznap frissítve

Viharos szél támad a hétfőn érkező hidegfront nyomában – írja az Időkép.hu. Északon 80-90 km/órás lökések is lehetnek. Jelentős lehűlés még nem várható, majd csak szerdán

Így fog alakulni a széljárás hétfőn a WRF-modelljük alapján:

Tehát sajnos hétfőn egy hidegfront éri el nyugat felől az országot, ami jelentős csapadékot nem hoz, inkább csak elszórtan. Nyomában viszont az ország északi felén viharos nyugati-északnyugati szél támad. 

Fázni még így sem fogunk – ígérik az Időkép szakértői – a csúcshőmérséklet az ország nagy részén 25 fok körül alakul, sőt néhány helyen 26-27 fokot is mérhetünk majd a délutáni órákban.

A front mögött keddre sem esik vissza jelentősen a hőmérséklet. Kicsit hűvösebb lesz a reggel, napközben a napos időben 20 és 25 fok közé melegszik a levegő. A szél délire fordul, északnyugaton erős, néhol viharos lökések is kísérhetik. 

A szerdai front már jelentős lehűlést hoz magával, a szerdai 19-26 fokot követően csütörtökön már csak 15 fok körüli maximumokra számíthatunk, ráadásul a hőérzetet az erős, viharos északi-északnyugati szél tovább csökkentheti.

A front átvonulását sokfelé kísérheti csapadék, helyenként kiadós mennyiségű eső is lehullhat.

Ugyanez az OMSZ videós előadásában:

Rovatok