Index Vakbarát Hírportál

Nem tellett kátyúzásra, festettek új felezővonalat

2019. október 2., szerda 15:12 | aznap frissítve

Az Egerhez közeli Bátor községben már annyira kátyús az út, hogy életveszélyes a helyiek szerint. Mint olvasónk írta, most, a választások előtt, felújítás gyanánt felfestették a felezővonalat, keresztül a kátyúkon. Mintha direkt bosszantanák a helyieket.

Már tele van vele a tököm, hogy minden választás előtt beígérik, aztán természetesen nem lesz belőle semmi. Most is csak ennyire futotta...

– tette hozzá olvasónk.

Megkerestük Bátor önkormányzatát is, hogy mikor lesz felújítva az út, és hogy addig is nem tartják-e elhibázott lépésnek a kátyúkra festett felezővonalat, válaszuk megérkezésekor frissítjük a cikket.

Frissítés: Elértük Derecskei Péter polgármestert, aki elmondta, hogy a kátyús útszakasz nem az önkormányzathoz, hanem az állami közútkezelőhöz tartozik. Az önkormányzat évek óta folyamatosan jelzi a Magyar Közútnak, hogy az út rendkívül rossz állapotban van, de mindig azt a választ kapják, hogy majd sorra kerülnek. Régebben még volt kátyúzás, de az utóbbi években az is elmaradt. A polgármester nem érti, most miért festette le a kátyúkat a közútkezelő, mert nyilvánvaló, hogy előbb az utat kellene rendbe tenni.

Frissítés 2: megérkezett a Magyar Közút válasza is, ami szerint a társaság az útburkolati jelek felújító festését külső vállalkozások bevonásával, éves terv alapján végeztetik el. A 2414-es Bátor-Szúcs összekötő út közel 10 km hosszúságú útszakaszán az idei évre betervezett, közlekedésbiztonságot is növelő festési munkálatok előtt több mint 7 tonna aszfaltot dolgoztak be az egri mérnökség szakemberei a lokális burkolatjavítási munkák során, illetve a korábbi években számos helyszínen voltak nagyfelületű aszfaltozások is. A beavatkozások, illetve a burkolatjel festési munkák között néhány helyszínen újabb burkolathibák keletkeztek az elmúlt időszakban, melyeket a cég munkatársai ki fognak javítani, a burkolatjelek korrekcióját pedig ezt követően el fogja végezni a külső szakvállalkozás is. Addig is a közlekedők türelmét és megértését kérik.

Rovatok