Index Vakbarát Hírportál

Megszüntette az eljárást Pikó András kampánycsapata ügyében a rendőrség, a jegyző nem nyugszik bele

2019. október 3., csütörtök 15:27 | aznap frissítve

Megszüntette a nyomozást a rendőrség a Pikó András józsefvárosi közös ellenzéki polgármester-jelölt kampánycsapata ellen, írta a HVGA Budapesti Rendőr-Főkapitányság a lap kérdésére korábban csak annyit írt, hogy ügydöntő határozatot hoztak, annak tartalmát azonban addig nem kommunikálják, amíg azt nem kézbesítették a címzettnek – jelen esetben a józsefvárosi választási irodának. A HVG azonban úgy tudja:

A határozatában a rendőrség megszüntette a nyomozást.

Az ügyben megkérdezték a józsefvárosi Helyi Választási Irodát is, de egyelőre nem kaptak választ. A rendőrségi határozatot elvileg a jegyző veszi kézhez, úgy tudjuk előfordulhat, hogy a rendőrségi döntést jogi úton akarja megtámadni a fideszes városvezetés. Míg a HVG-nek nem válaszoltak, a Magyar Nemzetnek elismerték a megszüntetést, de azt írták: a határozat nem jogerős, ezért

kérvényezik a rendőrségi vizsgálat folytatásának elrendelését, mivel megítélésük szerint a hatóság számos körülményt nem vizsgált kellő körültekintéssel, vagy figyelmen kívül hagyott.

Pikóék mindenesetre, úgy tudjuk, hogy egyelőre semmilyen tájékoztatást nem kaptak.

Megírtuk, szeptember 11-én Pikó András VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt kampányközpontját megszállták a rendőrök, és lefoglaltak néhány laptopot. A rögtönzött házkutatást azért tartották, mert a Magyar Nemzet egy fénykép alapján Pikóékat választási csalással vádolta.

A fotón egyébként számítógépek és ajánlóívek látszottak egymás mellett a kampányközpontban és lelkesen dolgozó kampányemberek.  Udvarhelyi Tessza kampányfőnök korábban az Indexnek   azt mondta , tisztában vannak felelősségükkel, amit a polgármesterjelöltet és a képviselőjelölteket ajánló aláírások gyűjtésével és kezelésével összefüggésben a jogszabály előír, így annak mindenben meg is felelnek, feleltek. Az ügyben a helyi választási iroda tett feljelentést.

Rovatok