Index Vakbarát Hírportál

Vizsgálják a szakmai gyakorlat közben történt halálos baleset körülményeit

2019. október 4., péntek 15:17

A rendőrség és a Pest Megyei Kormányhivatal is vizsgálja a csütörtöki halálos baleset körülményeit. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, szakmai gyakorlat közben meghalt egy gépi forgácsoló diák a Pest megyei Nagykátán. 

A baleset a régi telefongyár területén, az egyik hátsó épületben történt, a 16 éves fiú egy CNC gépen (számítógép által vezérelt szerszámgépen) dolgozott, amikor megsérült. Az Atv.hu információi szerint valami kirepülhetett a gépből, egy hatalmas ütés érte ugyanis a diák testét. A kiérkező mentősök hosszan küzdöttek a fiú életéért, de nem tudták újraéleszteni.

Pénteken Ferenczi Norbert, a Ceglédi Szakképzési Centrum kancellárja az MTI-nek azt mondta, az intézmény saját halottjának tekinti a tanulót. Az intézmény ugyanakkor nem érintett a vizsgálatban, tette hozzá, mert a tragédia egy külső, vállalkozás formájában működő, képzőhelyen történt.

A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az esetet, és a Pest Megyei Kormányhivatal munkavédelmi munkatársai is azonnal a helyszínre siettek, hogy kivizsgálják a körülményeket. Ha munkavédelmi hiányosságot találnak, eljárást indítanak, közölte a centrum vezetője.

"A hírt megrendüléssel fogadta a Ceglédi SZC Nagykátai Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola, az intézmény vezetése, pedagógusai és pszichológusai osztoznak a szülők fájdalmában, és mindent elkövetnek, hogy az iskolatársak feldolgozzák a gyászukat" - fogalmazott a kancellár. 

Rovatok