Index Vakbarát Hírportál

Tarlós: Karácsony tisztakezű, kizárt, hogy saját zsebbe eltett volna valamit

2019. október 4., péntek 10:23

Rég gusztusa volt odasózni egyet Tordai Bencének, mert a demokrácia szélsőértékének, egy kellemetlen botrányhős provokátornak tartja. A megafonhasználat nem hazug kommunikáció, hanem elég egyenes. Nem szép módszer, de "ezt az embert egyszer rendre kellett utasítani" – mondta Tarlós István a Válasz Online-nak adott interjújában.

A főpolgármester szerint ő sosem mondta, hogy ne legyen vita Karácsony Gergellyel, csak feltételei voltak: hogy Karácsony előbb Puzsérral vitázzon. De Tarlós szerint inkább Karácsony nem akar vele vitázni, mert akkor már rég leült volna Puzsérral.

Ilyen mezőny az elmúlt harminc évben sosem volt a főpolgármesteri versenyben, mint most. Nem biztos, hogy megemelne, ha egy vitán részt vennék.

A mostani jelölti gárdát és a kampányt ugyanis szürreálisnak tartja. Tarlós azt mondta, nem tilthatta le őt a Fidesz a vitázástól, mert a Fideszben neki nem szoktak megtiltani semmit, és utasításokat sem adnak neki. "Még a feleségem is megizzad azzal, hogy megtiltson nekem valamit. Egy párt, amelynek tagja sem vagyok, higgye el bátran, ezen a téren esélytelen.

A főpolgármester-választás eredményétől nem fél, nyugodt, a Századvég és Nézőpont felméréseire alapozva Tarlós úgy gondolja, nyerni fog. De azt sem hiszik, hogy Karácsony Gergely meg tudná oldani a parkolásügyet, mert szerinte ezzel olyan ügy élére akar állni, amit ő rontott el a legjobban. Azt viszont nem gondolja, hogy Karácsony is benne lett volna a zuglói parkolási ügyben, csupán gyengekezű.

Karácsony személy szerint tisztakezű. Hogy saját zsebbe eltett volna valamit, azt kizárom.

– mondta a lapnak Tarlós.

Azt ő is belátja, hogy rosszul szervezett a budapesti parkolás, de nem tudja megmondani, ha újra ő nyerne, mikorra lenne megoldva. de "a következő egy évben valaminek történnie kell".

A József nádor téri giccsfát el kellene távolítani 

– mondta Tarlós a frissen felújított térről. A Széll Kálmán tér pedig szerinte nem betonrengeteg, sok ott a fa.

Azt pedig érthetetlennek tartja, hogy a főpolgármesteri-posztért induló ellenfelei ingyen bérlakásokat ígérgetnek a hajléktalanoknak, hiszen szerinte a Fővárosi Önkormányzatnak 1240 bérlakása van, abból 270 üres, de csak 90 lakható. Tarlós szerint Karácsony Gergely már Zuglóban is megígért száz bérlakást, de egy sem épült meg. A főpolgármesternek pedig nincs joga ingatlanadó kivetésére – erről beszél Karácsony Tiborcz-adó néven.

"Nem volt elegáns előhozakodni" Wittinghoff Tamás szexvideójával, mondta Tarlós. A budaörsi postaládákban ugyanis egy olyan szórólap jelent meg, amin a budaörsi polgármester videójának linkje volt egy pornóoldalon. 

Ha nem nyeri meg most a választást, akkor többet lesz a családjával, mert az elmúlt harminc évben erre alig volt ideje, mondja Tarlós a jövőjéről.

Rovatok