Index Vakbarát Hírportál

Majdnem összejött a fideszes és ellenzéki polgármesterjelölti vita Szombathelyen

2019. október 7., hétfő 15:48

Többször is nekifutottak Szombathelyen egy polgármesterjelölti vitának amióta kiderült, hogy a Fidesz Balázsy Pétert indítja a városban. Az Úgytudjuk.hu szerint először augusztus végén szerette volna vitázni hívni a feleket a Pro Savaria. Akkor azért nem jött össze a vita, mert „Balázsy azt mondta, hogy mivel nem egy jelölttel szemben kell vitáznia, így nem megy el” - írja a lap.

A múlt héten már egészen közel kerültek a felek a vitához, a helyi tévé szervezte volna, de Balázsy szerint a Szombathelyi TV nem pártatlan és cenzúrázott, ezért nem ment bele. Aztán ő maga kezdeményezett egy vitát, a lap szerint erre a hétre, és ellenfelével, Nemény Andrással, az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltjével egy találkozón meg is állapodtak néhány dologban, de Balázsy ezt is lemondta.

Ezután Nemény hívta sajtónyilvános megbeszélésre a feleket hétfőn délutánra, de ez a találkozó is elmaradt. Balázsy a Facebook-oldalán azt írta, „egyértelműen kiderült, hogy a szocialista ellenfelemnek esze ágában sem volt értelmes vitát folytatni, csak egy újabb lehetőséget látott arra, hogy gyalázkodhasson”.

Ezúttal a fideszes jelölt szerint azért maradt el a vita, mert „ugyanúgy, mint a Szombathelyi TV-ben megrendezett színjáték esetében, saját emberét kívánja moderátornak delegálni. Korábban Lovass Tibort maga javasolta a vita vezetésére, most pedig ennek is az ellenkezőjét állítja. Jól látszik, hogy egyedül nem mer vitázni, a másik ellenzéki jelölt mögé bújik, akivel kezdetek óta összehangolt kampányt folytat”.

Botrányt akar csinálni, minden szakmaiságot nélkülöző, politikai sárdobálást szeretne rendezni, én ebben viszont nem leszek partner.

Rovatok