Index Vakbarát Hírportál

A Jobbik feljelentést tesz a Borkai-ügyben

2019. október 8., kedd 16:00

Feljelentést tesz az ügyészségnél a Borkai Zsolt győri polgármester ügyeivel foglalkozó blogon megfogalmazott állítások miatt Szilágyi György. A jobbikos országgyűlési képviselő, pártszóvivő  keddi sajtótájékoztatóján - melyet az MTI az ügy konkrétumainak említése nélkül szemlézett - közölte, hogy beadványa már elkészült, postázásra vár. A politikus arra vár választ:

  1. történt-e szexuális kényszerítés; ugyanis felmerült, hogy uniós pénzek juttatásáért cserébe szórakozott egy nő a győri polgármesterrel
  2. történt-e hivatali visszaélés,
  3. birtokoltak-e kábítószert a résztvevők az állítólag tavaly pünkösdkor történt jachtos szexpartin.

Szilágyi György szerint 

ez a magyar politikatörténet legnagyobb szex- és drogbotránya.

Szilágyi szerint a nyomozás megindításához bőven elég lenne a blogon közölt információ, illetve a szexpartiról készült videófelvételek. Kifogásolta, hogy a Fidesz magánügynek nevezte a történteket, és leszögezte,borkainak le kellett volna mondania, mivel

megbukott politikusként és megbukott családfőként.

A politikus szerint

Borkai Zsolt csak egy a sok száz helyi fideszes kiskirály, a több ezer NER-lovag közül, akik ugyanígy, gátlástalanul lopják a közpénzt és lopott pénzből urizálnak, luxusban élnek, drogoznak és orgiákat szerveznek; ez a Fidesz igazi arca.

Szilágyi kitért a furcsa körülmények között visszalépett négy győri jobbikos képviselőjelölt ügyére, szerinte ez "árulás", majd hozzátette: Felszólítják a négy helyi politikust, hogy listás helyükről is mondjanak le. 

Rovatok