Index Vakbarát Hírportál

Orbán Gödöllőn: Végre csinálhatnánk valamit ebből a városból

2019. október 9., szerda 09:41

A Fidesz választási kampányaiban jellemző volt az elmúlt években, hogy a hajrában aktivizálta magát Orbán Viktor is, egy látványosabb körúttal, benne fontosabb, értsd, a Fidesznek neccesebb állomásokkal. A 2014-es kampányban például 12 állomásos volt ez a kör. Az idei kampányban eddig jellemzően csak a hivatalában készítettek néhány kávézós fotót. 

A mostani kampányhajrában, öt nappal a választás előtt személyesen Miskolcot látogatta meg, erről itt írtunk. Miskolc az egyik város volt Szeged mellett, amit külön kiemelt a Fidesz-kongresszuson elmondott beszédében is. Miskolc mellett a második látványos, kampányhajrás látogatása pedig Gödöllő, amiről szerdán posztolt rövid összefoglaló videót. A helyi fideszes polgármesterjelölt egyébként egyike azoknak, akikkel közös kávézós kép készült Orbánnal a kampányhoz.

A helyi fideszes polgármesterjelölt, Kolozs Csaba az otthonában fogadta Orbánt, ahol bemutatta a miniszterelnöknek a feleségét és a négy gyerekét. Majd a következő párbeszéd zajlik köztük:

Orbán: És durva a kampány, vagy még egyelőre nem?
Kolozs: Hát most lett durva. Hát olyan történetek, hát az valami hihetetlen.
Orbán: És mi az utolsó mérésünk?
Kolozs: A legutolsó mérés az, hogy pártpreferencia alapján jobban állunk már..
Orbán: Testületileg jó esélyünk van, csak az első ember, az a nehéz. Jó lenne nagyon nyerni, végre csinálhatnánk valamit ebből a városból. Ha már itt van a hóna alatt a fővárosnak, és szerencsétlenkedünk vele már nem tudom, mióta.

Majd arról beszél Orbán, hogy a kastéllyal sem tudnak mit kezdeni, mert a várossal kellene megállapodni hozzá, de ellenséges közegben lehetetlen csinálni bármit.

Gödöllő polgármestere, Gémesi György - a budaörsi Wittinghoff Tamáshoz hasonlóan - a rendszerváltás óta vezeti a települést, a választásokat 70% körüli aránnyal nyeri, a 2014-es önkormányzati választáson egészen konkrétan 78,5%-ot kapott.

Rovatok