Index Vakbarát Hírportál

Csúszik a választás vége Alsószentmártonban

2019. október 13., vasárnap 20:17

Még legalább két órán át tart majd a szavazás Alsószentmártonban - közölte az MTI.

Bár este hét órakor az ország szavazóköreinek többségében befejeződött a szavazás, a Baranya megyei Alsószentmártonban még legalább két órán át szavaznak – mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke sajtótájékoztatóján. Egyelőre nem tudni miért csúszik a szavazás vége.

Attól még, hogy Alsószentmártonon nem fejeződött be a szavazás, a többi település eredményei még megjelenhetnek

– tette hozzá Pálfy.

Az NVI internetes tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu 18.30-as adatai szerint a településen 550-en jelentek meg szavazni, ami a választásra jogosultak 66,83 százaléka.

Ez elképesztően magas arány a májusi európai parlamenti szavazásokhoz képest. Az akkori adatok szerint ugyanis az ott élő 816 választópolgár közül összesen 72 ember ment el szavazni, ami 8,82 százalékos részvételt jelentett. Ezzel az alsószentmártoniak nyerték a „legalacsonyabb részvételű település” címet. Egyébként ez főleg az elmaradott falvakra jellemző.

Alsószentmártonról idén is elinduló polgármestere miatt is írtunk korábban. Budai Lászlót idén júniusban hűtlen kezelés miatt  8 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság . De más ügye is volt már Budainak: 2017-ben egy négyfős társasággal  agyba-főbe verte  Alsószentmártonban Mali Zoltánt, a szomszédos Drávapiski polgármesterét, aki a faluban kocsmát és boltot üzemeltet.

Rovatok