Index Vakbarát Hírportál

Az ellenzék szerint Borkainak nem kilépnie, hanem lemondania kellett volna

2019. október 15., kedd 12:34

Borkai Zsolt kedden kilépett  Fideszből, ám a vele szemben szűken alulmaradt ellenzéki polgármesterjelölt szerint Győr vezetéséről is le kellett volna mondania.

Glázer Tímea és az egységes ellenzék – amelynek szövetségéből a választások előtt kilépett a helyi Jobbik az országos vezetés tiltakozása ellenére – a szavazatok újraszámlálását követelné.

Glázer szerint Borkainak fontosabb a Fidesz, mint Győr, noha a jachton készült felvételek nyilvánosságra kerülése után világos, hogy méltatlanná vált a polgármesteri posztra – írta a Hvg.hu.

„Borkai szégyent hozott Győrre és a kormánypártra, de ezt a városról nem akarja lemosni, hanem csak a Fideszről. Ez egy beismerés: neki fontosabb a Fidesz és Orbán Viktor, mint a város” – jelentette ki Glázer.

A Demokratikus Koalíció szerint Borkai Zsoltnak nem a Fideszből kellett volna kilépnie, hanem a városvezetésről kellett volna lemondania. „A szexorgiákon, közpénzből prostituáltakkal mulató polgármesternek a pártja fontosabb, mint a győriek” – mondta Barkóczi Balázs szóvivő.

A Jobbik azt írta, hogy „nem arathat győzelmet a 3K (közpénz, kokain, kurtizánok) a tisztesség és moralitás fölött. Amennyiben Borkai és Orbán Viktor képtelenek meghozni az erkölcsileg is helyes döntést, úgy az új önkormányzatnak kell megvonnia a bizalmat a polgármestertől, vagy a győri polgároknak kell az utcáról megüzenni, hogy ennyire abszurd módon nem maradhat Győr a következmények nélküliség városa” – írták.

A Párbeszéd politikusa, Szabó Tímea is a Facebookon tette közzé a reakciójukat.

Rovatok