Index Vakbarát Hírportál

Életfogytiglant kapott a nőkre támadó férfi

2019. október 17., csütörtök 12:42

Életfogytig tartó fegyházra ítélték azt a férfit, aki több nőre is rátámadt az utcán, az egyik áldozatát pedig szexuálisan bántalmazta, majd megölte.

Az MTI azt írja a Fővárosi Főügyészség közleménye alapján, hogy a 31 éves vádlott 2016. október 12-én az esti órákban a IX. kerületi Boráros téren megismerkedett egy hajléktalan nővel, akit közös italozásra hívott.

A nő és a férfi a X. kerületi Népligetbe ment, ahol egy sötét, bokros területen inni kezdtek. A férfi egy idő után szexuálisan bántalmazta a nőt, különösen kegyetlen módon megverte, majd a magatehetetlen áldozatát egy bokorba vonszolva a parkban hagyta. A nő a helyszínen meghalt.

A férfi még négy nőt támadott meg 2017 decemberében a X. és XIV. kerületben. Szexuálisan bántalmazni akarta őket, de ez nem sikerült, mert az áldozatok hangosan segítséget kértek. A férfi mindnyájukat megütötte vagy megrúgta, egyikük életveszélyes sérüléseket is szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt adott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A bíróság életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. Leghamarabb 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. Emellett 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

Rovatok