Index Vakbarát Hírportál

Borkai maradt a győri polgármester a szavazatok újraszámolása után

2019. október 22., kedd 00:02

Borkai Zsolt maradt Győr polgármestere a városban leadott szavazatok újraszámolása után is, derült ki hétfő késő estére a Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Iroda közlése alapján, írja a 24.hu.

A másodfokon eljáró területi választási iroda a korábbi eredményen nem változtatott, a szavazatszámokat viszont módosította:

vagyis Borkai minimálisan még növelte is az eredetileg 641 szavazatot jelentő különbséget. Az október 13-i választásokon Borkainak 19 312, Glázernek 18 671 szavazatot írtak fel, a hivatalos, másodfokú eredmény 19 305-18 661-re módosult.

A szavazatok újraszámlálását még csütörtökön kezdték el, péntekre viszont csak a 96 választókörzet negyedével végeztek. A folyamatot a győri ellenzéki összefogás kérésére indították el, a DK, az MSZP, a Momentum, az LMP és a Jobbik jelentette egység a választás másnapján, október 14-én kérte a felülvizsgálatot.

Hétfőn több budapesti kerületben is újraszámlálás volt, de Győrhöz hasonlóan ott sem módosult érdemben a végeredmény egy helyen sem.

Borítókép:  Borkai Zsolt október 15-i sajtótájékoztatóján, ahol bejelentette, hogy a Fideszből kilépve független polgármesterként irányítja tovább Győrt. Fotó: Kaszás Tamás/Index

Rovatok