Index Vakbarát Hírportál

A DK feljelenti a képviselőjének sérülést okozó kormánypárti provokátort

2019. október 24., csütörtök 13:33

Büntetőfeljelentést tesz a Demokratikus Koalíció, amiért szerdán megtámadták a párt óbudai önkormányzati képviselőnőjét

– közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Barkóczi Balázs. A párt szóvivője szerint orvosi látlelet bizonyítja, hogy az ismert kormánypárti provokátor, Bede Zsolt mellkasi zúzódásokat okozott Domokos Ágnesnek, aki Orbán Viktor október 23-i beszéde alatt demonstrált a Zeneakadémia előtt.

Barkóczi Balázs azt mondta, „szintet lépett a fideszes provokáció”, amikor Bede, a Vadhajtások nevű szélsőséges blog „főszerkesztő-provokátora” kitépte „a 28 éves törékeny nő” kezéből a táblát, és megütötte őt. Az ellenzéki politikust mentő vitte kórházba, a sokkon túlmenően mellkasi fájdalmakra panaszkodott.

 Barkóczi deklarálta, hogy

amikor egy képviselőjüket megütik, akkor ezt az összes DK-sal teszik.

A szóvivő azt is megjegyezte, „nincs olyan európai ország, ahol egy ilyen erőszakos, politikai alapú támadás után az elkövetőt ne bilincsben vinnék el“, miközben Bede a tett helyszínéről maga sétált el, és jelenleg sincs őrizetben.

Frissítés: nem látszik szándékos ütésre utaló mozdulat

Az esetet árnyalja, hogy a tettes által megosztott videón látszik, Bede csak a transzparenst csapja ki Domokos kezéből, szándékos ütést vagy a személyt célzó mozdulatot sokadszori megnézésre sem lehet felfedezni.

Rovatok