Index Vakbarát Hírportál

Egy napja késik a Wizz Air római járata

2019. október 24., csütörtök 14:00

A Wizz Air Rómából Budapestre tartó, W62340 számú járata a menetrendhez képest majdnem egy teljes napot késett. A HA-LVA lajstromjelű, Airbus A321-es típusú repülőgép szerdán 13:39-kor landolt a római Leonardo da Vinci repülőtéren, ahonnan 14:15 perckor kellett volna visszaindulnia Budapestre.

Egy olvasónktól kapott levél szerint a gép – fedélzetén 220 utassal – már a futópálya felé gurult, amikor műszaki hiba miatt váratlanul vissza kellett fordulnia. Az utasoknak ételkuponokat osztogattak, néhányukat át tudták foglalni az esti, 23:55-kor induló gépre, de többségük Rómában maradt. Őket este nyolc órakor buszokkal szállodákba vitték.

Csütörtök reggel az utasok még úgy tudták, hogy délelőtt egy másik gép érkezik majd értük, de végül az sem szállt fel. A Wizz Air kommunikációs menedzsere, Radó András az Indexnek elmondta, hogy csütörtökre megjavították a gépet, ami várhatóan dél körül fel is szállhat.

Végül 13 óra előtt néhány perccel indult el a HA-LVA lajstromjelű gép. Várhatóan 14 óra után érkezik meg a Liszt Ferenc repülőtérre.

Rovatok