Index Vakbarát Hírportál

Ellopott Facebook-profilról szidták a kaposvári polgárőröket

2019. október 24., csütörtök 09:29

Személyes adatokkal élt vissza, és másokat zaklatott egy 27 éves kaposvári férfi és 20 éves erdélyi magyar társa. A nagyatádi járási ügyészség vádat emelt ellenük.

A két vádlott egy online játékon keresztül ismerkedett meg, barátok lett, folyamatosan tartották a kapcsolatot és személyesen is találkoztak egymással. Ezzel egyidőben a kaposvári férfi beleszeretett egy lányba, de a szerelmét nem viszonozták. Ezért úgy álltak bosszút, hogy a lány személyes adataival létrehoztak egy kamuprofilt a Facebookon, majd egy társkereső oldalon is regisztráltak a lány fényképével.

Ezután hozzáférést szereztek egy másik kaposvári férfi Facebook-profiljához, amiről az egyikük volt főnökének trágár üzeneteket és fenyegetéseket küldözgettek. Miután a volt főnök nem reagált ezekre, a gyermekét vették célba, és neki is több fenyegető üzenetet küldtek. A vádlottak ezenkívül a jogosulatlanul használt Facebook-profilról kaposvári polgárőröket is szidalmaztak, fenyegettek; sőt, a profil eredeti tulajdonosa nevében verekedést provokáló üzeneteket küldtek nekik.

A vádlottak beismerték a bűncselekményeket, az ügyészség pedig próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre tett javaslatot ellenük.

Rovatok