Index Vakbarát Hírportál

Rokkantkocsival akarta kipróbálni az új M44-es gyorsforgalmit

2019. október 25., péntek 16:05

Rokkantkocsival akarta kipróbálni a nemrég átadott M44-es gyorsforgalmi utat egy szarvasi férfi - számolt be a rendőrség

A rendőrségre érkezett bejelentés október 10-én, hogy Szarvas-dél csomópont közelében egy férfi rokkantkocsival közlekedik az út szélén. A rendőrök odasiettek, megtalálták a 68 éves szarvasi férfit, aki elmondta, hogy ki akarta próbálni az új utat és Békésszentandrásig szeretett volna eljutni.

A rendőröktől tudta meg, hogy nem csak balesetveszélyes így közlekednie, hanem tilos is. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kardosi mérnökségének útellenőre a kocsijába ültette, és hazavitte.

A rendőrök az üggyel kapcsolatban arra kérték a lakosságot, hogy ne veszélyeztessék magukat, utasaikat és közlekedő partnereiket azzal, hogy figyelmen kívül hagyják a KRESZ-t.

Az M44-es út autóútnak minősül, így a szabályozás szerint:

„Autópályán és autóúton, valamint az azokra való ráhajtásra szolgáló úton (az előjelző táblától kezdődően) csak olyan gépjárművel, illetőleg gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel szabad közlekedni, ami sík úton legalább 60 km/óra sebességgel képes haladni; ezeken az utakon más jármű közlekedése tilos.”

Rovatok