Index Vakbarát Hírportál

Egy taxis buktatta le a brit ékszertolvajt Pécsen

2019. október 30., szerda 22:06

Egy taxis perceken keresztül üldözte azt a 28 éves, brit állampolgárságú férfit, aki szeptember elején 13 millió forint értékben lopott ékszert egy belvárosi üzlet kirakatából Pécsen. Miután megszólalt a riasztó, egy közelben parkoló taxis autójával az ékszertolvaj nyomába eredt. Az üldözésről az RTL Klub Híradója közölt felvételeket.

Az üldözést a kocsi fedélzeti kamerája végig rögzítette, miközben a taxis folyamatos kapcsolatban volt a rendőrséggel. A taxis a hajnali sötétben viszonylag sokáig szem előtt tudta tartani a tettest, de végül szem elől tévesztette. A rendőrök munkáját azonban így is jelentősen megkönnyítette, így azok tíz perc alatt el tudták fogni a brit férfit.

A 28 éves férfi egy Tolna megyei faluban élt, és Magyarországon tervezett letelepedni. A rablást megelőző nap érkezett Pécsre, és állítása szerint azért tervelte ki a betörést, mert nem volt pénze. Amikor elfogták, az ékszerek egy része még nála volt, de ami nem, azt is hamar megtalálták – mindössze egy arany fülbevalónak veszett nyoma.

Szeptemberben az Index is beszámolt róla, hogy egy brit állampolgárságú férfi szeptember 2-án, a hajnali órákban egy Pécs központjában található ékszerüzlet kirakatüvegét egy erővágóval betörte, a belső védőrácsot elvágta, majd a kirakatból aranyékszereket tulajdonított el. A rendőrség által közzétett felvétel alapján a férfit a járókelők sem zavarták meg.

Az elkövető jelenleg is letartóztatásban van, az ügyészség nagy értékre elkövetett lopással vádolja. Ha elítélik, akár nyolc év börtönt is kaphat.

Rovatok