Index Vakbarát Hírportál

Az MSZP és a DK nélkül akar közös frakciót a kispesti LMP

2019. október 31., csütörtök 18:36

Az októberi önkormányzati választások eredményeképpen a 18 fős kispesti testületben 4 MSZP-s, 4 DK-s, 1 Momentumos, 1 Párbeszédes, 1 LMP-s és 5 Fideszes képviselő, a MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP által jelölt MSZP-s polgármester, valamint Lackner Csaba foglalhat helyet, kezdi a közösségi oldalán közzétett nyílt levelet Ferenczi István, LMP-s képviselő.

Momentumos és Párbeszédes képviselőtársaihoz fordulva azzal folytatja, hogy - részben a közös vagy fontos hasonlóságokat mutató mozgalmi, ideológiai gyökerek, részben a politikai generációs közelség és részben Wekerletelep érintettsége okán hasonló helyzetben vannak.

Ezért azt javasolja, hogy a Párbeszéd, a Momentum és az LMP képviselőiként alkossanak közös frakciót, és így tegyenek javaslatot az MSZP-DK irányába a frakciók közötti együttműködés kereteire, folyamataira és a kerület vezetésének feladatmegosztására.

Az LMP-sek azt gondolják, hogy a jól érzékelhetően belső feszültségekkel és tisztázandó ügyekkel birkózó régi baloldali-liberális blokkal kapcsolatban feladatuk van: folyamatosan emlékeztethetik őket arra, hogy a Fidesszel szemben nem csak ideológiai, de erkölcsi alapon is meg kell határozni magukat és ennek a magas erkölcsi mércének meg is kell felelni.

Azt gondolják, hogy a vörös vonalakat együttműködő de önálló partnerként sokkal inkább meghúzhatják és érvényesíthetik, mint a teljes baloldali-liberális összefogás frakciójában feloldódva.

Rovatok