Index Vakbarát Hírportál

Van már részvételiségi főpolgármester-helyettes

2019. november 4., hétfő 14:38

Hétfőn Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és Kerpel-Fronius Gábor közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy megszületett a megállapodás a Momentum és Karácsony Gergely között. A megállapodás értelmében Kerpel-Fronius Gábor lesz Budapest okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettese.

Fekete-Győr András elmondta, Karácsony Gergelynek Kerpel-Fronius Gábor személyében egy végtelenül tisztességes, alázatos, lelkiismeretes főpolgármester-helyettese lesz:

Gábor az átláthatóság, a részvételiség, az innováció és a fenntartható fejlődés, többek között a zöld közterületek körében vállal felelősséget.

Kerpel-Fronius Gábor közölte: kulcsfontosságúnak tartja, hogy a Fővárosi Önkormányzatot irányító pártok olyan biztosítékokat teremtsenek meg a közös munkához, amely megelőzi és kizárja a korrupciós jelenségek minden formáját. 

Ezért létrehozzák

Az okosváros elképzeléssel kapcsolatban Kerpel-Fronius Gábor elmondta: Budapestet fel kell készíteni a 21. század kihívásaira. Rengeteg adat és információ áll rendelkezésre a városban, amelyeket felhasználva jóval kényelmesebbé tehetik az emberek életét a mindennapokban. Cél, hogy az innovatív technológiák bevonásával vonzóvá tegyék a várost a fiatalok számára, és hogy itthon tartsák, vagy éppen hazacsábítsák a fiatalokat. 

Rovatok