Index Vakbarát Hírportál

Az MSZP-s vezetésű Zugló a parkolási botrányban érintett csalótól vásárolna parkolóautomatákat

2019. november 5., kedd 18:01

Zugló most azoktól vesz egy rakás parkolóautomatát, akiket korábban több tízezer rendbeli parkolási csalásért elítéltek, írja a 444. A lap szerint az október 13-án megválasztott MSZP-s polgármester, Horváth Csaba javaslatára Zugló nyélbe üthet egy újabb négy évre szóló parkolási üzletet Kupper András cégével.

Ő az, akit korábban épp egy zuglói ügy kapcsán nyolcvanezer rendbeli csalás miatt elítélt a bíróság.

Kupperhez kötődik a Centrum parkolási birodalom, cégeinek vezetői, 23 személy, jelenleg is a vádlottak padján ül csalás vádjával.

Az új parkolási bizniszt november 7-én fogadhatja el a zuglói képviselőtestület. A javaslat 76 darab új parkolóóráról, azok telepítéséről és karbantartásáról szól. Az automaták darabja több, mint 2 millió forintba kerül, amiket Kupper cége, a C-Ware Kft. szállít, telepít és helyez üzembe, majd darabját havi 40 ezer forintért négy éven át karbantartja. Más cég el sem indulhatott a közbeszerzésen.

A megrendelt parkolóautomaták nem fogadnak el bankkártyát, ami azért érdekes, mert a bankkártyás fizetéssel olcsón, átlathatóan lehetne vezetni a befizetéseket, és ez nagyban lecsökkenti a visszaélési lehetőségeket is.

Sajtóhírek szerint korábban Karácsony Gergely is nagyon problémásnak érezte ezt az üzletet. Mikor 2019 tavaszán először került a zuglói testület elé az új parkolóautomaták ügye le is állították le is állították a beszerzést, és az önkormányzati választások utánra tolták át a döntést. Elvileg 2019. december 31-ig lenne idő az üzlet átgondolásra, de Horváth Csaba már most csütörtökön lezárná a közbeszerzést.

Kupperről és az ő politikai kapcsolatairól a 444 cikkében további részleteket is el lehet olvasni.

Horváth Csaba reakciója

Cikkünk megjelenése Horváth Csaba közleményt küldött több portálnak, többek között az Indexnek is. Ebben azt írják, hogy "a zuglói lakosok igénye volt, hogy az önkormányzat bővítse a parkolási zónákat", és az ehhez kapcsolódó parkolóóra-vásárlásról és működtetéséről szóló sikeres közbeszerzési eljárás még a Karácsony Gergely vezette önkormányzat idején, áprilisában zárult le.

"A közbeszerzési eljárás lezárult, de szükséges döntést az előző képviselő-testület nem hozta meg. Az eljárással szemben kifogást senki nem emelt, az szabályos volt, az a cég pályázott, amely az első körben is megnyerte közbeszerzést, tehát a régi és az új eszközök kompatibilisek egymással. Mellesleg olyan automatákról van szó, amelyeket azonnal be lehet kötni a NAV rendszerébe, ellentétben a budapesti parkolóautomaták többségével. Ennek alapján polgármesterként nekem egy dolgot kell csak vizsgálnom, hogy a zuglóiak érdekét szolgálja-e ennek a szerződésnek a megkötése" – írja Horváth.

Az októberben megválasztott polgármester szerint, ha ez a döntés nem születik meg, akkor "az érintett több ezer zuglói polgár hiába várja, hogy a parkolási zóna kiterjesztésével végre megállhasson a saját otthona közelében, hiszen a zuglóiaknak továbbra is ingyenes a saját lakókörnyezetükben való parkolás".

Nekem polgármesterként azt kell vizsgálnom, hogy az adott döntés a zuglóiak érdekeit szolgálja-e, a legjobb berendezést a legalacsonyabb áron szolgáltatja-e. Személyes érzelmeknek és fenntartásoknak ebben helye nincs

– zárta közleményét Horváth Csaba, Zugló polgármestere.

Rovatok