Index Vakbarát Hírportál

Egy 55 millió forint értékű buszt kötöttek el a buliból hazafelé tartó lányok

2019. november 5., kedd 09:33

Vádat emelt az ügyészég az ellen a három nő ellen, akik idén áprilisban egy buliból hazafelé tartva elkötöttek egy csuklós buszt a sándorfalvi pályaudvarról, amivel aztán még egy órát furikáztak a környéken és Szegeden.

Az ügyészség közleményéből több részlet is kiderül a fergeteges furikázásba hajló éjszakából. A vádirat szerint a vádlottak közül ketten az autóbusz-társaságnál dolgoztak takarítóként, és ismerték az autóbuszok kulcs nélküli kinyitásának technikáját. 

„Kiegészülve egy fiatalkorú és egy gyermekkorú lánnyal 2019. április 5. napjáról 6. napjára virradóra Sándorfalva központjában a játszótéren beszélgettek és italoztak, majd az autóbusz pályaudvarra mentek. Valamikor éjjel 2 óra körül a mintegy 55 millió forint értékű autóbuszt kinyitották” – írják a közleményben. 

Először csak azért indították be a motort, mert fáztak, és fűteni akartak. Az utastérben tovább beszélgettek és italoztak, majd egyikőjük a volán mögé ült, és először csak az állomáson tett néhány kört, majd a környékbeli tanyák közötti dűlőutakon is fordult egyet.

Miután visszamentek a buszpályaudvarra, elhatározták, hogy egy dohányboltba indulnak Szegedre, és egy hajnalban műszakot kezdő sofőr ismerősüket is meg akarták lepni azzal, hogy elmennek érte.

A vádlottak 4 óra körül érkeztek vissza Sándorfalvára, útközben Szegeden és Sándorfalván is két-két közlekedési jelzőtáblát döntöttek ki, amivel a buszban mintegy 600 000 Ft kárt okoztak. 

A Szegedi Járási Ügyészség a fiatalkorú vádlottat és két, a busztársaságnál dolgozó fiatal felnőtt társát jármű önkényes elvételének bűntettével, míg a buszt vezető nőt ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével is vádolja. A gyermekkorú társukkal szemben a rendőrség az eljárást megszüntette.

Rovatok