Index Vakbarát Hírportál

Jogosítvány nélkül és túl gyorsan vezetett, ketten meghaltak miatta

2019. november 5., kedd 07:41

Jogosítvány nélkül, a sebességkorlátozást túllépve okozott halálos balesetet az a férfi, aki ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt most emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség. 

A sofőr még 2018. március 13. napján a reggeli órákban Bajna irányából haladt Szomor felé, de a nedves, csúszós úton átsodródott a szembejövő sávba, ahol keresztbe fordult, és egy teherautóval ütközött. Az autóban a sofőrön kívül még hárman utaztak, közülük ketten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen meghaltak. A harmadik utas 8 napon belül gyógyuló arc-, könyök- és mellkaszúzódást, továbbá a vádlott  8 napon túl gyógyuló arccsonttörést szenvedett.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság  3 év fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre, 3 év közügyek gyakorlásától eltiltásra, és 8 év közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélje, továbbá kötelezze 660 189 Ft. bűnügyi költség viselésére.

Erről az útszakaszról korábban az Index is írt. A Szomort és Bajnát összekötő úton ugyanis sorozatosan balesetek történnek. Bár korábban már többször is voltak próbálkozások a helyzet megoldására, ígéretek is érkeztek a Fidesz megyei szervezetének elnökétől, egyben az Igazságügyi Minisztérium államtitkárától, Völner Páltól az aszfaltozásra, mégsem történt eddig semmi.

Rovatok