Index Vakbarát Hírportál

A fideszes vezetéssel mély egyetértésben szavazott Fehérváron az ellenzék

2019. november 8., péntek 08:23 | aznap frissítve

Boldogság és harmónia jellemzi a székesfehérvári politikát, derül ki a 444.hu híréből, akik kiszúrták Székesfehérvár fideszes polgármesterének erről szóló Facebook-posztját. Cser-Palkovics András ebben azt írta:  „Örülök és büszke vagyok rá, hogy miközben más városokban veszekedések kísérik az új testületek felállását, addig Székesfehérváron a demokrácia szabályait és szokásjogait is megtartva, teljes konszenzussal születtek meg ezek a döntések.”

Öröme annak köszönhető, hogy csütörtökön ellenszavazat nélkül szavazták meg a bizottságok külső, szakértő tagjait. Ugyanígy fogadták el október végén, a közgyűlés alakuló ülésén az alpolgármestereket, a tanácsnokokat, a bizottsági elnököket és tagokat is.

Noha a Fejér megyei városban kétharmados Fidesz-többséggel működik a közgyűlés, Cser-Palkovics mégis ajánlott fel kulcspozíciókat az ellenzéknek. Mint írta, a demokratikus gondolkodás alapjának tekinti, hogy mások mellett az ellenőrzési feladatokat ellátó bizottság elnöke is ellenzéki képviselő legyen. A közgyűlés kétharmados arányával szemben „a kormánypárt önmérsékletének köszönetően az ellenzék kedvezőbb arányban kaphatott szerepet a tanácsnoki és bizottsági struktúrában. Megteremtettük a lehetőségét annak is, hogy minden székesfehérvári ember, aki részt vett a választásokon képviselve legyen a következő évek városfejlesztési munkájában" – tette hozzá a polgármester.

Rovatok