Index Vakbarát Hírportál

Baseballütővel verte a kamionos az őt megállító közutast

2019. november 12., kedd 17:43 | aznap frissítve

Baseballütővel ütött egy kamionos egy közutas dolgozót Szikszónál, amiért az megállította egy szabálytalan előzésnél, írja a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az erről szóló bejegyzés szerint az eset még október elején történt. Szikszónál jelzőőrös forgalomirányításra volt szükség, amikor a tilos jelzés ellenére egy kamionos megpróbálta kielőzni az álló sort. Erre a jelzőőr, Tamás a kamion elé lépett, hogy megakadályozza a szabálytalan előzést. 

A sofőr erre lehúzta az ablakot, kezébe vett egy baseballütőt, és azzal kezdte verni a jelzőőrt. Amikor egy munkatársa a segítségére sietett, a poszt szerint a sofőr kis híján fellökte a férfit a kamionnal. A helyszínre ezután rendőrt hívtak.

A Közút szerint az eset másnapján munkatársuk lánya egy cetlivel búcsúzott munkába induló apjától:

Egy október végi felmérés szerint tízből kilenc közutas dolgozót ért már valamilyen verbális vagy fizikai támadás a munkája során. 1480 dolgozó töltötte ki a kérdőívet, aminek az összesített eredménye nagyon szomorú képet fest a magyar autósok figyelmetlenségéről és türelmetlenségéről. Ebből az derült ki, hogy 2000 óta 17 közutas szakember halt meg a munkaterületen autósok miatt, az autópályákon pedig szinte hetente éri baleset az ott dolgozókat. 

Az esettel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget is, akik azt írták: "Az alábbi ügyben az Encsi Rendőrkapitányság folytat büntetőeljárást garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt, amely eljárásban kollégáim a gyanúsítottat már kihallgatták."

Rovatok