Index Vakbarát Hírportál

Tavaly óta az önkormányzatnál volt egy nyilatkozat, ami megvédi az Aurórát

2019. november 13., szerda 20:16

A VIII. kerületi Auróra nevű, civil szervezeteket gyűjtő házat és vendéglátói egységet Józsefváros önkormányzata számos alkalommal próbálta ellehetetleníteni. Az Auróra mostani Facebook-posztja szerint a legutóbbi bezáratásukat úgy kapták, hogy habár elküldték a működésüket igazoló dokumentumot az önkormányzatnak, az valahogyan nem került elő – most a választások után hirtelen meglett, írják.

Az Aurórát már többször megpróbálta bezáratni a VIII. kerület önkormányzata: 2017-ben terjedt el először a hír, hogy bezárták az Aurórát (pontosabban a fontos pénzügyi forrást jelentő vendéglátói részt), aztán az Auróra fellebbezett, és megint nyitva volt. 2018 nyarán Józsefváros hivatalos oldalán megjelent egy közlemény, miszerint a hatóság - ismét - elrendelte az Auróra bezáratását, de aztán kiderült, hogy ez nem igaz. Végül az önkormányzati jegyző újra a vendéglátói rész érfelvágását választva a lakosok "pihenéséhez való jogára" hivatkozva elrendelte, hogy 10 után be kell zárni a pultokat (ami egy esti szórakozóhelynél jelentős pénzkiesés), a határozatot idén márciusban a Fővárosi Ítélőtábla is megerősítette.

Az Auróra Facebook-posztja alapján a választások után azonban változott a helyzet. A bejegyzésben azt írják:

 A bejegyzés végén azt írják: hosszú volt az út idáig, de a héten végül az Auróra megünnepelheti 5. születésnapját, és úgy tűnik, a jövő kiszámíthatóbb és stabilabb lesz számukra.

Rovatok