Index Vakbarát Hírportál

Nem foglalkoztak 9 évig a fővárosban a klímavészhelyzettel

2019. november 16., szombat 11:27

A klímahelyzetről, a szolidáris politikáról beszélt Dorosz Dávid, Budapest főpolgármester-helyettese a Népszavának adott interjújában. A klímahelyzetről azt mondta, azzal 9 évig nem foglalkozott a főváros, de „mostantól egyetlen döntést sem lehet meghozni a városházán, amit ne mérlegeltek volna ebből a szempontból is”.

Létrehozunk egy klímavédelmi irodát, ahová a legjobb zöld szakembereket fogjuk összegyűjteni, és minden intézkedésnek át kell majd mennie a kezük között.

Ehhez képest őrültségnek nevezte Pokorni Zoltán polgármester tervét, hogy 220 fát vágjanak ki a Normafánál.

Dorosz arról is beszélt, hogy szigorítanák-e a vasárnapi nyitvatartást: „Orbánék miatt magyar-, és így a budapesti dolgozók kiszolgáltatottsága nagy probléma, ami ellen határozottan fel kell lépni. Bonyolult kérdés, hogy a nyitvatartást hogyan kell szabályozni, és nem budapesti hatáskör. A túlórát valóban jobban meg kellene fizetni, a Munka Törvénykönyvét számtalan helyen módosítani kellene”.

Az összefogás közben a különféle pártok között előkerülnek konfliktusok, mint Tarlós István végkielégítése vagy a Momentum álláspontja Czeglédy Csaba két kerületi megbízásával kapcsolatban, amire azt mondta: ennyi véleménykülönbség belefér.

Kettészakadt a város: egy szűk fideszes elit a budai villákból hatalmas terepjárókon járva lenyúlja az állami- vagy uniós forrásokat, beette magát a turizmusba, miközben tömegek utaznak a rossz állapotban lévő, alulfinanszírozott BKV-n.

Mi várható most:

A kampányban a KGB tankönyvekből előhúzott kompromitalló álhírekkel bombáztak bennünket. Ez most is szembe fog velünk jönni. Erre a megoldás az átlátható, a nyílt és az őszinte kommunikáció.

Ő maga úgy gondolja, példát kell mutatniuk a fővárosiaknak, Dorosz például a hármas metróval jár dolgozni.

Bringázni is szeretek. Nekünk is jó példát kell mutatni, de ez nem azt jelenti, hogy minket soha nem fognak autóval látni.

Rovatok