Index Vakbarát Hírportál

Visszakapta engedélyét a hármashatárhegyi repülőtér

2019. november 17., vasárnap 14:44

Öt év után újra működik a hármashatárhegyi reptér - írja a Napi.hu. A lapnak Gavornek Ferenc, a Műegyetemi Sportrepülő Egyesületének elnöke számolt be arról hogy visszakapta repülési engedélyét a légügyi hatóságtól a virtolázó repülőtér. 

Öt évvel ezelőtt egy 1959-es törvényre hivatkozva az üzemeltető Műegyetemi Sportrepülő Egyesület és a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közit konfliktus miatt vonték be a reptér engedélyét. A bérleti szerződés felmondása miatt indított perben tavasszal vált jogerőssé a Pesti Központi Kerületi Bíróság másodfokon hozott ítélete, amelyben elmarasztalták az MNV Zrt.-t. 

Az elmúlt hónapokban az egyesület helyrehozta a területet, újrafestették a jeleket, november 16-án pedig megtartották az első repülőnapot. Gavornek Ferenc a lapnak azt is elmondta, hogy nagy terveik vannak a reptérrel, és szeretnének képzéseket is indítani. 

(Borítókép: Felszálláshoz készítenek elő két vitorlázó repülőgépet a Hármashatárhegyi Repülőtéren 2014. május 10-én. Fotó: Jászai Csaba / MTI)

Rovatok