Index Vakbarát Hírportál

Ha Katalinon múlik, idén hideg karácsonyunk lesz

2019. november 24., vasárnap 16:48

Ködös éjszakával zárul ez a hét és hűvösen indul a következő. A szerencsésebbek holnap már délelőtt is elcsíphetnek néhány napsugarat, de északkeleten szemerkélő eső is lehet a hétfő reggeli felhőkből.

Vasárnap éjjel a Nyugat-Dunántúlon, az Alföldön és az ország más területein is ködre és felhős égre lehet számítani, ezeken a tájakon ködszitálás is előfordulhat az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint. A Dunántúl nyugati részén tartósan megmaradhat a felhőzet, de a köd a többi országrészben már hétfőn délelőtt feloszlik. 

Ezt követően kisüt a nap, de északkeleten átmenetileg több lehet a felhő, de néhány csepp esőn kívül itt sem sok kell csapadékra számítani.

Mivel hétfőn Katalin nap van, a népi bölcsesség szerint a várható karácsonyi időjárás szempontból különösen fontos az, hogy holnap mennyire lesz hideg. A didergős karácsonyok híveinek ebből a szempontból jó hírünk van: az OMSZ Facebook-posztja szerint

ha Katalinon múlik, hideg lesz a karácsony:

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet vasárnap -2 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 8 és 13 fok között várható. Azonban ott, ahol nem süt ki a nap ennél néhány fokkal akár hidegebb is lehet.

Rovatok