Index Vakbarát Hírportál

A lakókkal dolgozzák ki, mely helyek tarthatnának nyitva éjfél után is a bulinegyedben

2019. november 25., hétfő 18:57 | aznap frissítve

Éjfél után csak az a hely tarthat majd nyitva, amely megfelel a lakókkal, civil szervezetekkel közösen kidolgozott nyitvatartási rendnek. Pont

– írta Nidermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere a Facebook-oldalán a hétfői rendkívüli testületi ülés után. 

A hetedik kerületi képviselő-testület november 25-én döntött a bulinegyed sorsáról. Egyelőre nem lesz januárban éjféli zár, de egy objektív kritériumrendszert dolgoznak ki, hogyan változzon a nyitvatartás a jövőben, írja a 24.hu

Niedermüller szerint „a bulinegyedet nem tiltani, nem bezárni kell, hanem okos, konszenzuson alapuló megoldást kell találni.”

„Ennek érdekében egyeztetni kell minden érintettel. Mi valódi, európai kulturális negyedet akarunk a »bulinegyedből« csinálni. Ennek megfelelően éjfél után csak az a hely tarthat majd nyitva, amely megfelel a lakókkal, civil szervezetekkel közösen kidolgozott nyitvatartási rendnek. Pont. Ezt ígértem a kampányban és ehhez tartom magam most is. A Fidesz 9 éven át nem csinált semmit, mi egy asztalhoz ültetjük a lakókat, a vendéglátósokat és a városvezetést. Erről döntött ma az erzsébetvárosi közgyűlés, és ezt fogjuk tenni a következő hetekben”

– írta a polgármester.

A bulinegyeddel ebben a cikkünkben is foglalkoztunk, amelyben Nidermüller Péter és Terézváros polgármestere, a momentumos Soproni Tamás is válaszolt kérdéseinkre.

Rovatok