Index Vakbarát Hírportál

Furcsa: Józsefváros Facebook-oldala egy ausztrál állampolgár tulajdonában volt

2019. november 26., kedd 14:57 | aznap frissítve

A Facebook kelet-közép-európai központja megadta Pikó András polgármesternek az adminjogokat Józsefváros eddig hivatalosnak tekintett Facebook-oldala felett, de az ügy furcsaságai ezzel nem értek véget. Hiába próbált ugyanis posztolni a kerület új vezetése a több mint 8 ezer követővel rendelkező oldalra, az váratlanul megszűnt. 

Mint megírtuk: az önkormányzati választás után Pikó András polgármester és a kerület új vezetése nem kapta meg a kerület Facebook-oldalához való hozzáférést. Az adminjogot magával vitte a választás után távozó egyik önkormányzati munkatárs. Ő arra hivatkozott, hogy a Józsefváros Facebook-oldal az ő szellemi terméke. Az ügyben a kerület a Facebook kelet-közép-európai központjához fordult. 

Pikó András polgármester kedden azt közölte: 

kiderült, hogy Józsefváros hivatalosnak tekintett Facebook-oldala egy ausztrál magánszemély tulajdonában volt.

Ennek ellenére a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. éves üzleti tervében az oldal üzemeltetése szerepelt, tehát közpénzt költöttek rá, valószínűleg nem is keveset.

A Facebook kelet-közép-európai központja megadta a józsefvárosi polgármesternek az oldal feletti adminisztrátori jogokat, de posztolni végül nem sikerült:

Fél órája elkezdtük volna a munkát, végre kiraktuk volna az első közleményünket, amikor az egész oldalt törölték, vagy archiválták, minden eddigi hivatalos tartalommal együtt. Fideszes kupleráj ez is.

Pikó vizsgálatot kezdeményez az ügyben.  

Rovatok