Index Vakbarát Hírportál

A volt fideszes nyolcadik kerületi városvezetés milliókat kap a ki nem vett szabadságokért

2019. november 26., kedd 17:12 | aznap frissítve

Sára Botond, leváltott nyolcadik kerületi polgármesternek 83 nap ki nem vett szabadsága maradt, ami után nettó 2,53 millió (bruttó 3,8 millió) forintra jogosult, szúrta ki a Napi.hu a kerület jövő csütörtöki ülésére készült előterjesztésből

Sára Botond még az alpolgármesteri időszakából is vitt át fel nem használt szabadnapokat polgármesteri megválasztása után, így gyűlt össze ennyi nap. A portál szerint pedig a városvezetők szabadságaira lazább szabályok vonatkoznak, az igényük erre nem évül el egy polgármesteri ciklus alatt.

Így aztán Sántha Péterné, leköszönő alpolgármester 87 nap után is kap nettó 2,39 milliót (bruttó 3,57 milliót), Görhöny Ádám alpolgármester pedig 31 megmaradt szabadnap után nettó 873 ezret (bruttó 1,31 milliót).

Így tehát a józsefvárosi önkormányzat az általános tartalékból bruttó 8,7 millió forintot fizet a három városvezetőnek, amihez még jön a közel 1,5 millió forintos munkaadói járulék.

Nem Józsefváros korábbi városvezetősége az egyetlen. A Napi.hu korábban írta, hogy Érd leköszönő fideszes polgármestere, T. Mészáros András 160 ki nem vett szabadnapért kap nettó 4,88 millió forintot (bruttó 7,33 milliót), Balatonboglár újraválasztott polgármesterének, Mészáros Miklósnak 119 napja maradt bent, amiért nettó 3,27 millió forintot kap, a hetedik kerületi volt polgármester, Vattamány Zsolt pedig 118 nap után kap bruttó 5,5 millió forintot. 

A polgármesterek fizetéseiről és azok hátteréről itt írtunk bővebben.

Rovatok