Index Vakbarát Hírportál

Beköltözött egy fonyódi nőhöz egy román férfi, majd a nőt verni kezdte és megszúrta

2019. november 28., csütörtök 08:27

A Pécsi Ítélőtábla 4 évi 6 hónapos börtönre ítélte azt a román férfit, aki késsel életveszélyesen megsebesítette partnerét. A Somogy Megyei Főügyészség közleménye szerint a korábban emberölés miatt egyszer már elítélt vádlott 2018 májusában Fonyódra utazott, hogy bátyja volt élettársával felvegye a kapcsolatot, majd találkozásaik rendszeresek lettek, volt hogy nála is aludt,

azonban italozó életmódján nem változtatott.

A férfi igencsak féltékeny volt, rendszeresen veszekedett a nővel. 2018. júliusában egy vita pedig annyira elfajult, hogy pofon vágta a mellette fekvő nőt, aki felszólította a vádlottat, hogy takarodjon onnan, „amitől a férfi még inkább indulatba jött”.

A vádlott elővett nadrágja zsebéből egy 7 cm pengehosszúságú kést, majd a nőt hanyatt lökte és többször a földön fekvő sértett felé szúrt, amik közül egyik szúrása a sértett mellkasfalának rétegei közé hatolt, írja közleményében az ügyészség.

A vádlott szúrása a sértett mellüregét nem érte el, azonban annak megnyílása közvetetten életveszélyes állapotot eredményezett volna, ennek elmaradása a véletlennek volt köszönhető.

A Kaposvári Törvényszék első fokon a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 3 évi és 6 hónapi szabadságvesztésre ítélte. Ezt megfellebbezte az ügyészség, így a büntetést egy évvel emelte fel a Pécsi Ítélőtábla.

Rovatok