Index Vakbarát Hírportál

Fantomembereknek fizetett havonta apanázst Ferencváros korábbi vezetése

2019. november 28., csütörtök 07:49 | aznap frissítve

Tanácsadás, kommunikációs javaslatok, újságolvasás szerepelnek abban a tevékenységi portfólióban, amelyekre Ferencváros Bácskai János vezetésével fizetett ki milliókat külsősöknek az elmúlt években. A Hvg.hu végignézte az önkormányzat olyan szerződéseit, amelyek gyakran radar alatt maradhattak pont azért, mert egy önkormányzathoz képest kis összegekről van szó, de azért rendszeresen utalt százezreket kell alattuk érteni.

Fideszes politikusok és a kerület politikai munkatársainak családtagjai is felkerültek a kerület fizetési listájára. Ők azok, akiket a Hvg.hu által megkérdezett ott dolgozók még csak nem is láttak, illetve van, akit csak egyszer.

Olyanokról is szó esik, akik el vannak tiltva a cégjegyzéstől, a cégalapítástól, ezért kamunak tűnő szerződéssel mások nevében szerződtek le az önkormányzathoz, holott a jelek szerint csak annyiról van szó, hogy pénzt kaptak valamiért, amihez a saját bevallásuk szerint sem értenek, így továbbpasszolták a munkát.

Az egyik, a lap által megkérdezett szerződő fél, aki egyébként egy volt futballista, azt mondta a Hvg-nek a szerződése életszerűségét firtató kérdésre, hogy

miért, az mennyivel életszerűbb, hogy egy ember, aki írni-olvasni nem tud, mégis megvesz és működtet egy bankot meg egy csomó gigacéget?! - utalt Mészáros Lőrincre.

Talált olyan esetet is a lap, hogy egy ismertebb médiamunkásnak félmilliót fizettek Bácskai felkészítéséért az önkormányzati kampányra, azt azonban nem tudni, hogy egy politikus indulását miért az önkormányzat fizette. A lap szerint

Ferencváros októberig összesen egyébként 2019 havi több, mint négymillió forintot fizetett csak kommunikációs jellegű kiadásokra különböző külsős vállalkozóknak és vállalkozásoknak, köztük olyan alapfeladatokra is, amelyeket más kerületekben az önkormányzat saját sajtófőnöke, illetve sajtóosztályának munkatársai látnak el.

És ebben például még a kerületi lap előállítása benne sincs.

Rovatok