Index Vakbarát Hírportál

Kábítószerrel való visszaélés miatt is nyomoznak a kispesti Lackner-ügyben

2019. november 29., péntek 11:42

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt is nyomoz a kispesti szocialista botrány ügyében, írja a 24.hu.

Az Országos Rendőr-főkapitányság annyit írt, hogy ismeretlen személy ellen folyik a nyomozás, de a lap szerint hozzátették, hogy az eljárás a kormánypárti sajtóban október elején bemutatott videó- és hangfelvételeket érinti.

A lapnak Lackner Csaba telefonon úgy nyilatkozott, az ügyben nem hallgatták ki, és nem is kapott rendőrségi értesítést.

Azt nem kommentálta, hogy több eljárás indult a felvételek miatt. A felvételek október elején kerültek ki, a videón azt látni, ahogy feltételezhetően Lackner Csaba fehért port egyenget maga előtt. A hangfelvételeken pedig összefonódásokról, kenőpénzekről, fenyegetésekről, háttérmutyikról beszélgetnek a XIX. kerületi  szocialista kerületi politikusok , akikről a Magyar Nemzet hosszabb  cikksorozatban  számolt be. A választások előtt a lap által közzétett felvételek zömében Lackner Csaba kispesti kerületi politikus beszél: súlyos állításokat fogalmaz meg a XIX. kerület vagyonkezelő vezetőjéről, akinél komoly pénzek kötöttek ki, a szintén szocialista kerületi képviselő Kránitz Krisztiánról, de a polgármester Gajda Péterről is érdekeseket mesélt. Az első három részről  ebben a cikkünkben  írtunk hosszabban, az azt következő kettőről pedig  ebben a cikkünkben  majd  pedig ebben Lackner egyik alapállítása, hogy „aki az önkormányzati politikában nem keresi meg az évi százmillió forintot, az hülye”.

A 24. hu szerint a kispesti polgármester, Gajda Péter sem tud a nyomozásról, egyébként pedig szerinte a felvételen elhangzott állítások kocsmai szintű butaságok, amik nem fedik a valóságot. Arról, hogy a kispesti közbeszerzések kapcsolatot mutatnak a korábbi fideszes józsefvárosi közbeszerzésekkel, és a ferencvárosi parkolási üzlethez köthető cégekkel, a Klub Rádiónak azt mondta, közbeszerzési ügyekről nem ő dönt, hanem az önkormányzat illetékes bizottsága.

A kispesti keddi testületi ülésen egyébként főképp Lackner Csabáról volt szó, ahol az LMP-s Ferenczi István azt javasolta, hogy állítsanak fel minden párt részvételével egy öt- vagy hétfős tényfeltáró bizottságot, akik megvizsgálják a hangfelvételeket.

Rovatok