Index Vakbarát Hírportál

Oldalba szúrta a barátnőjét, miközben az másfél hónapos csecsemőjüket fogta

2019. november 29., péntek 09:16

Első fokon öt év börtönre ítélte és öt évre eltiltotta a közügyektől a Szolnoki Törvényszék azt a büntetett előéletű férfit, aki 2018 áprilisában Zagyvarékason, a nyílt utcán, féltékenységből mellkason szúrta a közös csecsemőjüket karjában tartó barátnőjét, írja közleményében a Szolnoki Törvényszék

A férfi és a nő évek óta egy párt alkottak, másfél hónappal a történtek előtt közös gyermekük is született. A férfit azonban nem szívesen látták a nő szülei, nem engedték be az otthonukba, ezért a pár nem élhetett együtt, amitől a férfi féltékeny és agresszív lett, és a rögeszméjévé vált, hogy nem ő a közös gyermekük apja. A férfi a támadás napján egy kővel megpróbálta bedobni a párja ablakát, de nem járt sikerrel. Beugrott a kerítésen, és a követ ismét az ablakhoz vágta, amitől az üveg betört és a redőny megrongálódott, majd belökte a bejárati ajtót és a fiatal nő keresésére indult.

A kismama az alig másfél hónapos csecsemővel a karján a fürdőszobába menekült, és magukra zárta az ajtót. A férfi azonban meghallotta a gyereksírást, ám mivel a nő nem nyitotta ki az ajtót, berúgta azt, és dühöngve azzal vádolta párját, hogy a gyermek nem tőle származik. Ezután kirontott a házból és átugrott a kerítésen. A fiatal nő azt hitte, elment, ezért a karjában a gyermekével segítségért indult, de ahogy kilépett az utcára, meglátta a férfit. Hiába menekült vissza az udvarra és zárta be a kaput, a férfi újra átugrott a kerítésen. Megragadta a haját, és nem törődve a néhány hetes csecsemővel sem, a földre rántotta az asszonyt. A nő védekezni próbált, aminek hatására a férfi kiugrott a kerítésen.

Az asszony ismét segítségért indult. Kiment a kapun, de néhány pillanattal később a férfi újból mellette termett. Kiabált, lökdöste, majd kést rántott, amivel a nő felső teste felé szúrt. A döfés az asszonyt az oldalán érte, mintegy 10 centiméteres sebet ejtett rajta, amitől 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az elsőfokú bíróság a sérülés helyére, jellegére, az elkövetés eszközére és a szúrás erejére tekintettel arra a megállapításra jutott, hogy csupán a szerencsén múlt, hogy nem szenvedett életveszélyes sérülést. Életveszélyes testi sértés kísérlete, magánlaksértés és rongálás miatt ítélték öt évre, de az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a védelem enyhítésért fellebbezett.

Rovatok